KATAR'IN SİYONİST SPORCULARA VİZE VERMESİNE BDS'DEN KINAMA

 

Görüntülenme: 2443 Tarih: 02 Ekim 2019 21:49
KATAR'IN SİYONİST SPORCULARA VİZE VERMESİNE BDS'DEN KINAMA

BDS Hareketi, Katar'ı Siyonist Rejim spor takımının Dünya Atletizm Şampiyonasına katılmasına izin vermesinden dolayı kınadı.

Qodsna'nın Sema News haber ajansından naklettiği haberine göre, kısaca BDS olarak bilinen Siyonist Rejimi Boykot Hareketi ( BDS MOVEMENT) Katar'ı Siyonist Rejim Spor takımına Dünya Atletizm Şampiyonasına katılma izni verdiği için kınadı.

BDS yayınladığı bildiride şunları kaydetti: Katar'ın bu izni, illegal İsrail Rejimine hizmet niteliğindedir ve bu izin, Rejimin Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği birçok cinayetin üstünün örtülmesine sebeb olur. BDS herkesten, Siyonist Rejim spor takımının Katar'da bulunmasını engellemek için bu adımı kınamalarını ve bunun için bir çözüm yolu düşünmelerini istedi.

Diğer yandan BDS Arap ve İslam ülkelerinden Amerika ve İsrail'e bağlı grupların işgal altındaki Kudüs'e davetlerini kabul etmemelerini istedi. Bu davetler İslam Dünyası ve Filistinlilerin vahdet ve direnişi adı altında gerçekleşse de hedefi başka bir şey.

BDS bu uyarısına şunları da ekledi: İşgal topraklarına girmek ve Kudüs'e gelmek için İsrail'in vizesine ihtiyaç duyulmaktadır ve bu direkt olarak Siyonist Rejim ile ilişkileri normalleştirme yöntemidir.

kudusgunu.com

Yorumlar