KASSAM TUGAYLARI MÜCAHİDİ ŞEHİT OLDU

 

Görüntülenme: 3145 Tarih: 11 Temmuz 2019 05:41
KASSAM TUGAYLARI MÜCAHİDİ ŞEHİT OLDU

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Beyt Hanun’un doğusunda direnişe ait bir gözlem noktasına işgal güçlerin açtığı ateşle yaralanan gencin şehit olduğunu duyurdu.
 
Sağlık Bakanlığı, 28 yaşındaki Mahmud Ahmed Sabri El-Ethem’in bu sabah erken saatlerde Beyt Hanun’un doğusunda işgal güçlerinin açtığı ateşle yaralandığını ve daha sonra yarasının etkisiyle şehit olduğunu bildirdi.
 
İşgal güçleri bu sabah Gazze Şeridi’nin kuzeyinde ve güneyinde Filistin direnişine ait gözlem noktalarına saldırı düzenledi. Saldırılar sonucu El-Ethem’in ağır yaralandığı kaydedildi.
 
Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin bu sabah Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun’un doğusunda direnişe ait gözlem noktasına ateş açması sonucu bir kişinin yaralandığını ifade etmişti.
 
İşgal güçlerinin bu sabah ayrıca Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah kentinin doğusunda da direnişe ait bir gözlem noktasına ateş açtığı ve saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.
 
Bu arada, İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları, Mahmud Ahmed El-Ethem’in mücahitlerinden olduğunu açıkladı.
 
İşgal güçlerinin gözlem noktasına kasıtlı olarak ateş açtığını bildiren El-Kassam Tugayları, cinayetin geçiştirilemeyeceğini ve işgal rejiminin sorumlu olduğunu söyledi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar