KASSAM TUGAYLARI: ESİRLER KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

 

Görüntülenme: 2911 Tarih: 19 Mart 2020 17:56
KASSAM TUGAYLARI: ESİRLER KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR

İslami Direniş Hareketi (Hamas)’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bugün yaptıkları bir açıklamada, Siyonist işgal rejimi zindanlarındaki Filistinli esirlerin yaşamından, güvenliğinden ve sağlığından tamamen işgal yönetiminin sorumlu olduğunu duyurdu.
 
İzzeddin el-Kassam Tugayları sözcüsü Ebu Ubeyde twitter’deki resmi hesabında yaptığı bir açıklamada, esirlerin can güvenliğinin kırmızı çizgi olduğunu vurguladı. Ayrıca işgal yönetiminin esirleri korumaktan aciz kaldığını, onlara güvenli bir yaşam sağlamadığını ve bu nedenle Filistin halkının özellikle yaşlı, hasta, çocuk, kadın ve idari cezalı esirlerin serbest bırakılması için çağrıda bulunduğunu ifade etti.
 
Ebu Ubeyde konuyla ilgili açıklamasında, direniş liderliğinin esirlerle ilgili durumu değerlendirmek ve işgal zindanlarındaki esirlerin sağlığını etkileyen bu tehlikeli gelişmeyle ilgili gereken önlemlerin alınması  konusunda sürekli görüşmeler yaptığını açıkladı.
 
Esirler Bilgi Bürosu ve Filistin Esirler Kulübü bugün yaptıkları açıklamada, Mecdu cezaevinde 4 Filistinli esirin korona virüsüne yakalandığını açıklarken işgal rejimi cezaevleri yönetimi bu iddiayı reddetti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar