JERUSALEM POST GAZETESİ MUHTEMEL GAZZE SAVAŞI İLE İLGİLİ BİR RAPOR YAYINLADI

 

Görüntülenme: 2440 Tarih: 16 Ağustos 2019 19:04
JERUSALEM POST GAZETESİ MUHTEMEL GAZZE SAVAŞI İLE İLGİLİ BİR RAPOR YAYINLADI

Jerusalem Post gazetesi, Gazze ile gelecekte yaşanacak muhtemel savaşın geçmiş savaşlardan çok daha fazla kayıp getireceğini ve an itibariyle Siyonist İsrail ordusunun her türlü çatışmaya karşı hazır olduğunu öne sürdü.

Qodsna'nın haberine göre Siyonist medya, gelecekte yaşanacak muhtemel Gazze savaşının askerî ve sivil hasar değerlendirme sonuçlarını yayınlayarak muhtemel savaşta geçmiş savaşlara oranla çok daha büyük kayıplar yaşanacağını yazdı.

Jerusalem Post gazetesi ayrıca değerlendirmelere göre bu savaşın çok da uzak olmadığını ve ordunun söz konusu savaş için tam olarak hazır olduğunu da iddia etti.

Gazete haberin diğer bölümünde ise şunlara yer verdi: Ordu güçlerinin eğitim düzeyi arttırılmış ve çok sayıda silah ve mühimmat depolanmıştır. Öyle ki depolama miktarı, 2014 Gazze savaşındakinin 4 katına çıkarılmış ve Gazze'den haber ulaştıran yüzlerce İsrail istihbarat birimi görevlendirilmiştir.

Jerusalem Post şunları da ekledi: Muhtemel Gazze savaşının güney cephede başlama ihtimali yüksek olduğundan, İsrail ordusu yeni genelkurmay başkanı Avi Kochavi için bu cephe öncelik taşımakta.

Gazete haberine şöyle devam etti: Öngörülen mezkur savaş için gerekli planlar yapılmış ve son olarak savaş döneminde Gazze'de vurulacak hedeflerin listesinin hazırlanması için idarî bir birlik de kurulmuştur.

Gazete şunları da hatırlattı: İsrail ordusu çok iyi biliyor ki gelecek savaş kara harekâtını da kapsayacaktır. Zira sadece hava harekâtı tek başına Hamas'ı teslim olmaya mecbur edemez.

kudusgunu.com

Yorumlar