JEREMY CORBYN'DEN YÜZYILIN ANLAŞMASINA TEPKİ

 

Görüntülenme: 1913 Tarih: 04 Haziran 2020 14:49
JEREMY CORBYN'DEN YÜZYILIN ANLAŞMASINA TEPKİ

Britanya İşçi partisi eski lideri Jeremy Corbyn Amerika başkanının Filistin karşıtı Asrın Anlaşması planını "gerçekleşmek için pusuya yatmış facia" şeklinde yorumladı.

Bir internet sitesine açıklamada bulunan Jeremy Corbyn Amerika başkanı Donald  Trump'ın sözde Asrın Anlaşması planını sert şekilde eleştirdi.
Korbin söz konusu anlaşmanın İsrail'in yıllarca süren siyasi isteklerinin devamı olduğunu, söz konusu planın, daha az yerleşim alanı ve işgalciliği içeren hafifletilmiş kopyasının muhalefetin zaferi olarak telakki edildiğini belirtti. 
Korbin Londra'nın söz konusu plana tepkisini eleştirerek, Britanya meclisi milletvekillerinin siyonsit rejime yaptırım mektubuna işaretle, Tel Aviv'in uluslararası ilkelere aldırmadan batı yakada yerleşim sitesi inşaatına devam ederek, Filistinlilerin bu topraklardaki hakkını inkar ettiğini ve Gazze halkını kuşattığını belirtti.
Britanya hükümeti Asrın Anlaşması'nı Birleşmiş Milletler bildirilerine aykırı bulurken bu siyasetin kınanması için hiçbir girişimde bulunmuyor.

parstoday

Yorumlar