İSTANBUL'DA KUDÜS ÖNCÜLERİ KONFERANSI DÜZENLENDİ

 

Görüntülenme: 3054 Tarih: 04 Kasım 2019 00:54
İSTANBUL'DA KUDÜS ÖNCÜLERİ KONFERANSI DÜZENLENDİ

Kudüs ve Filistin'e Destek İçin Uluslararası Koalisyon, On Birinci Kudüs Öncüleri Konferansı'nı 1 Kasım Cuma ve 2 Kasım Cumartesi günlerinde İstanbul'da düzenledi. "Yüzyılın Anlaşmasına ve İşgalciyle İlişkileri Normalleştirmeye Karşı Hep Birlikte" sloganıyla düzenlenen konferansa Arap dünyasının ve İslam dünyasının değişik ülkelerinden Kudüs ve Filistin davasına destek veren 700 kişi katıldı. Konferansta 50 farklı ülkeden katılımcının bulunduğu ifade edildi. 
Kudüs ve Filistin'e Destek İçin Uluslararası Koalisyon'un başkanı Prof. Dr. Hemmam Said bu konferansın Kudüs'ün ve Mescidi Aksa'nın maruz kaldığı aşırılıklara, Filistinlilerin evlerinin yıkılması olaylarına ve yahudileştirme faaliyetlerine ışık tutmayı amaçladığını dile getirdi. 
Said, konferansın aynı zamanda Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı UNRWA'nın ortadan kaldırılması suretiyle Filistinlilerin mülteci sıfatlarının iptal edilmesi ve böylece yurda dönüş haklarının önüne set çekilmesi amacıyla oynanan oyunlara da dikkat çekmeyi ve bu konuda zihinleri uyarmayı amaçladığını vurguladı. 
Hemmam Said, Onbirinci Kudüs Öncüleri Konferansı'nın aynı zamanda Arap dünyasında gittikçe yaygınlık kazanan işgalciyle ilişkileri normalleştirme politikalarına karşı da komiteler oluşturmayı amaçladığını dile getirdi. 
Said konuşmasında böyle bir konferansa ve bu konferansı organize edenlere, konferansa katılanlara ev sahipliği yapmasından dolayı da Türkiye'ye şükranlarını arz ettiğini dile getirdi. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar