İSRAİL’DE KABİNE KRİZİ DERİNLEŞİYOR

 

Görüntülenme: 2229 Tarih: 11 Temmuz 2019 10:02
İSRAİL’DE KABİNE KRİZİ DERİNLEŞİYOR

Siyonist Rejim televizyon kanalı Kan, işgal topraklarındaki en yeni anket sonuçlarını yayınlayarak, Netanyahu ve Gantz tarafından birlikte oluşturulacak yeni kabinenin sorunlarla karşı karşıya kalma ihtimalini irdeledi.

Qodsna'nın haberine göre, Kan TV kanalı tarafından yapılan anketin sonuçları Eylül'deki Knesset seçimlerinde Arap ortak listesinin 9 sandalye kazanabileceğini gösteriyor.

Seçime 70 gün kala yapılan bu anket rakip iki ana parti Mavi-Beyaz ve Likud'un gelecek seçimlerde eşit sayıda, 30'ar sandalye kazanacağı sonucunu veriyor.  

Ancak bu arada Lieberman liderliğindeki Evimiz İsrail Partisi dikkat çekici bir başarı göstererek 9 sandalyenin sahibi olacak.

Yehudet Heturah Partisi 8 sandalye kazanırken, Şas Partisinin ise 7 sandalye ile Knesset'te yerini alması bekleniyor.

Amir Birtes liderliğindeki İşçi Partisi 7 ve Mirtes Partisi de 6 sandalyenin sahibi olacak. 

Aynı şekilde Demokratik İsrail adıyla Ehud Barak tarafından kurulan yeni parti ise 5 sandalye ile Knesset'te yerini alacak.

Söz konusu anket ayrıca, sağ partiler arasında yaşanabilecek bir kriz ya da seçime birbirlerinden bağımsız olarak katılmaları durumunda, partileri büyük bir tehlikenin beklediğini de göstermektedir.

Anketin gösterdiği bir diğer sonuç ise Yeni Sağ Parti ile Zihut Partisinin koalisyon kurması durumunda, Knesset'te 5 sandalyenin sahibi olacakları yönünde.

Anket, Sağ Partiler İttifakı, Yahudi'nin Evi ve Milli İttifak partilerinin her birinin Eylül seçimlerinde 4'er koltuk kazanacağını göstermektedir. 

Kan televizyon kanalı şunları da vurguladı: Netanyahu ve Gantz tedirgin olmalılar, zira mevcut durum göz önünde bulundurulduğunda, her birinin hükümeti kurması oldukça zor bir iş ve eldeki sonuçlara göre hiç biri diğerinden daha iyi konumda değil.

kudusgunu.com

Yorumlar