İSRAİL SİYONİST YERLEŞKE İNŞAATLARINA HIZ VERMEK İÇİN TOPRAK GASPINI ARTIRDI

 

Görüntülenme: 2353 Tarih: 04 Kasım 2019 13:56
İSRAİL SİYONİST YERLEŞKE İNŞAATLARINA HIZ VERMEK İÇİN TOPRAK GASPINI ARTIRDI

Filistinli bir yetkili İsrail işgal yönetiminin son üç gün içinde işgal altındaki Batı Yaka bölgesinde yahudi yerleşim alanlarını genişletmek ve buralara yeni yollar inşa etmek amacıyla Filistinlilerin arazilerini gasp etmek için 16 karar çıkardığını dile getirdi. 
Irkçı Ayrım Duvarına ve Yahudi Yerleşimine Karşı Mücadele Komitesi'nin Başkanı Velid Assaf yaptığı basın açıklamasında Batı Yaka bölgesinde yahudi yerleşimi açısından yeni bir zemin oluşturulması amacıyla Filistinlilerin arazilerine el konulması için son üç gün içinde 16 karar çıkarıldığını ifade etti. 
Assaf, işgal yönetiminin kararlarının Filistinlilere ait binlerce dönüm araziyi tehdit ettiğine dikkat çekti. 
Assaf, söz konusu kararların bazılarının da bölgedeki yahudi yerleşim merkezlerinin birbirine bağlanması ve buraların Kudüs'le doğrudan bağlantılarının sağlanması için yan yollar inşa edilmesi amacıyla araziler gasp edilmesiyle ilgili olduğunu belirtti. İşgal yönetimi bölgedeki yahudi yerleşim merkezleri için Filistinlilerin kullanması yasak olan özel yollar ve yan yollar inşa ediyor. Ancak yahudi yerleşimciler istediklerinde Filistinlilerin yollarını kullanabiliyorlar. 
Assaf, alınan kararlarda gasp edilmesi planlanan arazilerin Batı Yaka'daki bütün vilayetlere yayıldığını belirtti. 
Assaf bütün bu arazi gasplarının yahudi yerleşim alanlarını genişletmek, oralara daha özel alt yapı hizmetleri götürmek ve Filistinlileri sürekli ikinci plana itmek amacıyla olduğuna dikkat çekti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar