İSRAİL'DE BÜYÜKELÇİLER VE DİPLOMATLAR NETANYAHU'YA İSYAN ETTİ

 

Görüntülenme: 2098 Tarih: 21 Temmuz 2019 07:19
İSRAİL'DE BÜYÜKELÇİLER VE DİPLOMATLAR NETANYAHU'YA İSYAN ETTİ

Siyonist rejim elçileri ve diplomatlarının maaşları ve bütçelerinin düşürülmesi, onların dışişleri bakanlığına bir mektup yazarak, görevlerine son verme tehdidinde bulunmalarına sebep oldu.

Siyonist rejim İsrail kabinesi 2014 yılından itibaren dışişleri bakanlığının da aralarında olan tüm bakanlıklarının bütçesini azaltma kararı aldı. Ekonomi sorunların artması, Benjamin Netanyahu kabinesinin bu kararı 2014 yılında almasına sebep oldu.
Korsan rejim İsrail için yoksulluğun artması, önemli bir güvenlik sorununa dönüşmüştür, öyle ki İsrail milli sigorta kurumunun 2016 yılı sonunda yayınlanan raporuna göre her 5 siyonist İsrailliden biri yoksulluk çizgisi altında bulunuyor.
Irkçı rejim İsrail'in ekonomik sorunu ve yoksulluğun yayılmasının kökleri bir çok sebebe dayanıyor. Bu bağlamda her şeyden öncelikli ve önemli olan ise işgalci rejimin savaş yanlı siyasetleri, ayrıca halkın refahı yerine askeri konulara öncelik tanımasıdır.
Tabi ki tüm ağır askeri masrafları ve askeri eğitim giderlerine ilaveten, korsan rejim son yıllarda küçük boyutlarda en az 40 askeri eğitim merkezi kurmuştur.
Başta batı Asya’da yaşanan gelişmelere güvenlik ve askeri açıdan yaklaşmak korsan rejimin askeri masraflarının önemli oranda artmasına ve diğer bölümlere ayrılan bütçenin azalmasına sebep oluyor.
Korsan rejimin, bakanlıklara ayrılan bütçeleri azaltma kararı, Gazze’ye yönelik 2014 yılında saldırı ve yaşanan savaşın sonuçları ardından alındı.
Tabi ki savaş yanlısı siyasetlerin yanısıra, site inşaatı meselesinin de bakanlıkların bütçelerinin azalması nedenlerinden biri olduğu söylenebilir. Benjamin Netanyhau’nun 2009 yılında iktidara gelmesi ardından şimdiye kadar en az 20 bin yerleşim birimi, Ürdün nehri batı yakasında Siyonist yerleşimciler için inşa edilmiştir.
İşgalci rejim İsrail yerleşme bakanı Yoav Galant, ağustos 2018’de yaptığı bir açıklamada, 2015 – 2018 yılları arasında site inşaatının genişletilmesi için bir milyar Şekel harcandığını söyledi.
Savaş masrafları ve site inşaat bütçeleri bahanesi, diğer bakanlıklara ayrılan bütçelerin azaltılması ve de halkın işgal altındaki topraklarda refah düzeyinin önemli oranda düşmesine sebep olmuştur.
Bu şartlarda Siyonist Media kurumlarından "Kan News" TV kanalı  siyonist rejimin işgal altındaki toprakların dışında bulunan  diplomatlar ve büyükelçilerinin, maaşlarının az olması nedeni ile tehditte bulunduklarını duyurarak, " yabancı ülkelerde bulunan İsrailli diplomatlarının mektubunda,  İsrail'in halihazırda davrandığı yöntemle diplomatik sistemi yok etmekte olduğu ve kendini dış ilişkilerini  düzgün yöntemlerle gerçekleştirmeyen tek hükümete dönüştürmekte  olduğunu"  duyurdu.
Siyonist rejimi İsrail büyükelçilikleri çalışanlarının itirazı, ilk kez gerçekleşmiyor.  Bundan önce de korsan rejim elçiliklerinde çalışan yaklaşık 600 kişi geçen yıl Ağustos ayında maaşlarının düşük olması nedeniyle greve gittiler.  2017 yılında da işgalci resim İsrail elçilikleri çalışanları yine aynı sebepten dolayı çalışmayarak grev başlattılar.
İşgalci İsrail rejimin diplomatları ve elçilerinin tehdit içerikli mektubu,  korsan rejimde  Netanyahu kabinesinin son aylarda Etiyopya asıllı Yahudilerin protestoları ile karşı karşıya olduğu,  diğer yandan Başbakan Netanyahu'nun yeni kabineyi kurmakta başarısız olduğu ve eylül ayında parlamento seçimleri için program yaptığı bir dönemde  yayınlanıyor.
 Tabii ki elçilerin itirazları işgalci rejim İsrail başbakanı Netanyahu'nun gelecek seçimlerdeki konumunu daha da sarsabilir.

parstoday

Yorumlar