İSMAİL HENİYYE: SEÇİMLERE HAZIRIZ

 

Görüntülenme: 1514 Tarih: 29 Ekim 2019 23:26
İSMAİL HENİYYE: SEÇİMLERE HAZIRIZ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Hamas’ın seçimlere hazır olduğunu belirterek, parlamento, başkanlık ve ulusal konsey seçimlerinin birlikte yapılması talebini yineledi.
 
 
Heniyye, Filistin Merkez Seçim Kurulu Başkanı Hanna Nasır’ın dün Gazze’de Filistinli grupların liderleriyle yaptığı görüşmenin ardından basın toplantısı düzenledi.
 
 
“Biz Hamas olarak seçimlere bugünden hazırız ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilmesi şartıyla sonuçlarına saygı duyarız” diyen Heniyye, sandığın hakemliğine başvurmaya hazır olduklarını ve kapsamlı bir seçime girmekten endişe duymayacaklarını söyledi.
 
 
Görüşmede ilkelerini dile getirdiklerini belirten Heniyye, uzlaşının sağlanması gerektiğine dikkat çekerek bunun için gerekli esnekliği göstermeye hazır olduklarını ifade etti.
 
 
Şu anda parlamento ve başkanlık seçimlerinin yapılmasının konuşulduğuna işaret eden Heniyye, seçim konusunu ve sonuçlarına saygı duyulması gerektiğini ayrıntılarıyla konuştuklarını açıkladı.
 
 
Filistin Merkez Seçim Kurulu Başkanı Hanna Nasır da görüşme sonrası yaptığı açıklamada, şu anda parlamento ve başkanlık seçimlerinin yapılması için çalıştıklarını, ulusal konsey seçimlerini ise ileride gerçekleştirmeyi ümit ettiklerini söyledi.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar