İSMAİL HENİYYE RAFAH HASTANESİNİN TEMEL ATMA TÖRENİNDE KONUŞTU

 

Görüntülenme: 1687 Tarih: 23 Kasım 2019 08:28
İSMAİL HENİYYE RAFAH HASTANESİNİN TEMEL ATMA TÖRENİNDE KONUŞTU

Gazze'nin Rafah şehrinde Büyük Rafah Hastanesi'nin temel atma töreninde bir konuşma yapan Hamas Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye; "Filistinli insanın onur, izzet ve rahatlatıcı bir hayat kazanması için birbirine paralel iki çizgide, bina ve kurtuluş çizgilerinde ilerliyoruz" dedi.
 
Filistin'deki muhtelif direniş gruplarının liderlerinin ve hükümet temsilcilerinin katıldığı temel atma törenindeki konuşmasında Heniyye; "Bugün Rafah'ta bedenlerin tedavisi için bir hastanenin açılması amacıyla harekete geçiyoruz. Rafah ise gönüllerin şifa bulduğu, içinde kalplere şifa olan bir şehirdir" dedi.
 
Heniyye, Rafah'ın kahramanlarının düşmanın askerlerini esir aldıklarında gönüllere şifa olduğunu, bunun karşılığının da yüzlerce kahramanın esaretten kurtulmasıyla elde edilmesini umduklarını söyledi.
 
Aynı zamanda Filistin'in eski başbakanı olan İsmail Heniyye, imkanların son derece az olmasına rağmen çalışan Sağlık Bakanlığı ekiplerini selamladığını belirterek bu gayretin yurda dönüş yürüyüşünün devam etmesini sağlayacağını dile getirdi. Heniyye; "Bütün işçilere, doktorlara ve tüm çalışma ekiplerine selam olsun" dedi.
 
Heniyye, Rafah Hastanesi'ne destek için daha önce birçok yerden söz aldıklarını ancak birtakım bölgesel şartların ve politikaların bu sözlerin yerine getirilmesini engellediğini belirtti.
 
Bu projenin 5-7 milyon dolar maliyete sahip büyüklükteki ilk proje olduğunu ifade eden Heniyye, Rafah'ın bunu hak ettiğini, böyle büyük bir projenin hayata geçirilmesi için bütün gruplardan desteği de hak ettiğini söyledi.
 
Heniyye dost ülkeleri de Rafah Hastanesi projesinin tamamlanabilmesi için katkıda bulunmaya ve bu büyük projenin gerçekleşmesine imkanları ölçüsünde destek olmaya çağırdı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar