İSMAİL HENİYYE İSRAİL'İN HRİSTİYAN DİN ADAMI ATALLAH HANNA'YA YÖNELİK SUİKAST GİRİŞİMİNİ KINADI

 

Görüntülenme: 2781 Tarih: 26 Aralık 2019 01:14
İSMAİL HENİYYE İSRAİL'İN HRİSTİYAN DİN ADAMI ATALLAH HANNA'YA YÖNELİK SUİKAST GİRİŞİMİNİ KINADI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Batı Yaka’daki Rum Ortodoks Kilisesi Başpapazı Atallah Hanna’yı hedef alan suikast girişimini kınayarak, işgalcilerin Filistin halkına ve dini kurumlarına yönelik cinayetlerine bir yenisinin eklendiğini söyledi.
 
Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Hanna’yla yaptığı telefon görüşmesinde, suikast girişimi sonrası sağlığı bozulan ve tedavi için Ürdün’e giden başpapaza acil şifalar diledi.
 
Başpapaz Attalah Hanna, tedavi gördüğü Ürdün’de resmi televizyon kanalına yaptığı açıklamada işgal rejimini suçlayarak zehirlenme olayında işaretlerin İsrail’i gösterdiğini söylemişti. 
 
Maruz kaldığı kimyasal maddenin çok tehlikeli olduğunu belirten Hanna, “Yaşanan durum bir suikast girişimi veya ömür boyu hasta kalacağım bir girişim olabilir” dedi.
 
Filistinli bir ekibin kendisinin maruz kaldığı kimyasala ilişkin kanıt toplamaya çalıştığını belirten Hanna, “Bu olayın arkasında kesin olarak kimin olduğunu söylemiyorum ancak zehirlenmemde belirtiler İsrail’i gösteriyor” şeklinde konuştu.
 
Geçen hafta Hanna’nın yakınında olduğu Patrikhane alanına kimyasal madde püskürtülmüş ve kimyasal maddeden zehirlenen Hanna tedavi için Ürdün’ün başkenti Amman’a nakledilmişti
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar