İSMAİL HENİYYE: FİLİSTİNLİ ESİRLERDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

 

Görüntülenme: 1736 Tarih: 19 Ağustos 2019 00:27
İSMAİL HENİYYE: FİLİSTİNLİ ESİRLERDEN ASLA VAZGEÇMEYECEĞİZ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, esir takası için işgal rejimiyle arabulucular vasıtasıyla dolaylı görüşmeler yapmaya hazır olduklarını açıkladı.
Heniyye, bu açıklamayı dün Hamas liderlerinden bir grubun Deir Belah kentinde bazı aileler ve kentin ileri gelenleriyle buluşması sırasında yaptı.
Hamas lideri, işgalci düşman esir takası konusunda pazarlık yapmak isterse buna hazır olduklarını söyledi.
Konuşmasında esirlere seslenen Heniyye, “Sizden vazgeçmeyeceğiz. Elimizde asla kaçamayacak bir hazine var. Yeryüzünün tüm güçleri de bir araya gelse, ancak Filistin halkının taleplerini kabul ettiklerinde kurtulacaklar” dedi.
Esirlere başta El-Kassam Tugayları olmak üzere direnişin işgal askeri kaçırarak geçmişte de esirlerin serbest bırakılmasını sağladığını hatırlatan Heniyye, kendilerinin özgürlüğe kavuşacakları günün de geleceğini ifade etti.
Bölgenin tehlikeli tehditlerle karşı karşıya olduğunu kaydeden Heniyye, Hamas’ın İran ve Suudi Arabistan dahil olmak üzere Arap ve İslam ülkeleriyle dengeli ilişkiler inşa etmeye gayret ettiğini söyledi.
Heniyye, Kudüslülere de seslenerek, “Canımızla, kanımızla, füzemizle ve silahımızla sizi savunmazsak elimiz kurusun” dedi.
Filistinli mültecilerin vatanlarına dönüş hakkından taviz vermeyeceklerini ve bu hakkın zaman aşımına da uğramayacağını belirten Heniyye, görevlerinin Yüzyılın Anlaşması’nı reddeden Filistin birliğini güçlendirmek olduğunu kaydetti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar