İSMAİL HENİYYE: FİLİSTİN HALKININ BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLAYACAK SEÇİMLER İÇİN BİR ÇOK TAVİZ VERDİK

 

Görüntülenme: 1690 Tarih: 11 Kasım 2019 02:42
İSMAİL HENİYYE: FİLİSTİN HALKININ BİRLİK VE BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLAYACAK SEÇİMLER İÇİN BİR ÇOK TAVİZ VERDİK

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, seçimler için başkanlık kararnamesi yayınlanmadan önce ulusal diyalog konferansının yapılması talebinin seçimlerin önünde engel olmayacağını söyledi.
 
Heniyye’nin bu açıklaması, Hamas’ın diyalog konferansı yapılmadan önce başkanlık kararnamesinin yayınlanmasını onayladığı şeklinde yorumlandı.
 
Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı, dün akşam Gazze kentinde düzenlediği basın toplantısında, Hamas’ın vatan için ve bölünmüşlüğe son verip Filistin halkının birlik ve bütünlüğünü sağlayacak seçimler için birçok taviz verdiğini belirtti.
 
Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın seçim kararnamesinin ulusal diyalog konferansından önce yayınlanmasında ısrar ettiğini kaydeden Heniyye, “Vatanımız için, halkımız için diyoruz ki, seçimler için gerekli koşulların sağlanması halinde bu, seçimlerin yapılmasını aksatacak bir engel olmayabilir” dedi.
 
Heniyye, Filistin’de yapılacak seçimlerin her vatansever insanı, Filistin davasına önem veren herkesi ilgilendirdiğini söyledi.
 
Basın toplantısında Hamas’ın bölünmüşlük halinin sona ermesi için verdiği tavizlere işaret eden Heniyye, seçimlerin normalde uzlaşı sağlandıktan sonra gerçekleşmesi gerektiğini ifade etti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar