İSMAİL HENİYYE ESKİ ESİRLERLE GÖRÜŞTÜ

 

Görüntülenme: 1543 Tarih: 27 Kasım 2019 05:31
İSMAİL HENİYYE ESKİ ESİRLERLE GÖRÜŞTÜ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, dün akşam saatlerinde Ramallah’ta eylem yapan ve Filistin Yönetimi güvenlik güçlerinin müdahalesine maruz kalan eski esirlerle görüştü.
 
Hamas liderinin ofisinden konuyla ilgili yayınlanan bildiride, Heniyye’nin maaşları kesildiği için eylem yapan eski esirlere desteğini ifade ettiği ve maruz kaldıkları saldırının hiçbir gerekçesi olamayacağını söylediği kaydedildi.
 
Bildiride ifade edildiğine göre Heniyye, eski esirlerle görüşmesinde Hamas’ın kendileri için gösterdiği çabalar hakkında bilgi verdi ve Arap liderleri arayarak duruma müdahale etmelerini istediğini, konuştuğu liderlerden olumlu cevaplar aldığını söyledi.
 
Heniyye, Filistin Merkez Seçim Kurulu Başkanı Hanna Nasır’la görüşmesinde de eski esirlerin maruz kaldıkları müdahaleyi gündeme getirdiğini ve seçimlerin başarıyla yapılabilmesi için özgür bir ortamın sağlanması gerektiğine işaret ettiğini belirtti.
 
Hamas lideri, Hanna Nasır’ın Filistin Yönetimi yetkilileriyle görüşme ve Ramallah’ta eylem yapan eski esirlerin sorununu takip etme sözü verdiğini kaydetti.
 
Heniyye’nin ofisinden yapılan açıklamada, Hamas liderlerinin konuyu takip etmeyi sürdürecekleri ifade edildi.
 
Filistin Yönetimi güvenlik güçleri, maaşlarının kesilmesini protesto için Ramallah kent merkezinde 38 gündür açlık grevi yapan eski esirlerin eylem çadırına dün sabah erken saatlerde baskın düzenlemiş, çadırdaki eşyalara el koymuş ve eyleme katılan eski esirlerden bazılarını gözaltına almıştı.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar