İSMAİL HENİYYE'DEN UMMU NASIR'A ÖVGÜ

 

Görüntülenme: 1588 Tarih: 25 Ekim 2019 23:31
İSMAİL HENİYYE'DEN UMMU NASIR'A ÖVGÜ

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Ramallah’daki El-Em’ari Kampı’nda bulunan evi dün sabah erken saatlerde işgal güçlerince beşinci kez yıkılan beş esir ve bir şehit annesi Ummu Nasır Ebu Hamid ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
 
Ummu Nasır’ın direnişiyle gurur duyduğunu ifade eden Heniyye, işgal güçlerince evi yıkılan kadının İsrail’in ihlallerine karşı Filistin topraklarında dimdik ayakta duran Filistin kadınını temsil ettiğini söyledi.
 
Heniyye, Ummu Nasır’ın hikâyesinin ve çocuklarıyla birlikte maruz kaldığı ihlallerin Filistin halkına uygulanan terörü ve Filistin halkının direnişini ortaya çıkardığını belirtti.
 
Hamas lideri, Filistin direnişinin Ummu Nasır’a ve işgal rejimi zindanlarındaki tüm esirlere karşı vefalı olmaya devam edeceğini bildirdi.
 
Ummu Nasır Ebu Hamid’in de Heniyye’nin telefonundan duyduğu memnuniyeti dile getirdiği ve evinin defalarca yıkılmasının, beş oğlunun işgal rejimi zindanlarında esir tutulmasının ve bir oğlunun da şehit olmasının işgal altındaki vatan için ödenen bedel olduğunu söylediği kaydedildi.
 
İşgal güçleri dün sabah erken saatlerde El-Em’ari Kampı’na baskın düzenleyerek Ebu Hamid ailesinin evini beşinci kez yıktı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar