İSMAİL HENİYYE'DEN SUUD KRALINA ÖNEMLİ ÇAĞRI

 

Görüntülenme: 2141 Tarih: 23 Mart 2020 04:05
İSMAİL HENİYYE'DEN SUUD KRALINA ÖNEMLİ ÇAĞRI

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, Hâdimu’l-Harameyn (Mescidi Haram ve Mescidi Nebevi hizmetçisi) Kral Selman b. Abdülaziz’i, Suudi  Arabistan hapishanelerindeki Filistinli tutukluların serbest bırakılması için karar almaya çağırdı.
 
Heniyye dün yaptığı basın açıklamasında, dünyayı korkuya salan korona virüs karşısında Suudi Arabistan hapishanelerinde tutuklu bulunan Filistinli kardeşlerinin güvenliği konusunda endişe duyduğunu ifade ederek, tutuklu Filistinlilerin serbest bırakılmasının insani ve dini bir gereklilik olduğunu söyledi.
 
Heniyye yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan Kralı’nın böyle bir adım atmakta tereddüt etmeyeceğine olan inancını vurgulayarak şunları söyledi: Bu mübarek Miraç Kandili günlerinde, Allah’ın (c.c.) zikrettiği Mescidi Aksa ve Mescidi Haram arasındaki kutsal bağı hatırlatıyor ve sizi, Filistinlileri hapishanelerden kurtarmak için uzun zamandır beklenen bir karar almaya çağırıyoruz.
 
Suudi Arabistan Ceza Mahkemesi, Filistin direnişine bağış toplama ve Filistin davasını destekleme suçlamasıyla yaklaşık 100 Filistinli hakkında duruşma başlattı.
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar