İSMAİL HENİYYE'DEN RAMALLAH EYLEMİNE ÖVGÜ

 

Görüntülenme: 2536 Tarih: 23 Ağustos 2019 10:51
İSMAİL HENİYYE'DEN RAMALLAH EYLEMİNE ÖVGÜ

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, Batı Yaka'nın orta bölgesindeki Ramallah şehrinin batısında el bombasıyla gerçekleştirilen ve bir bayan askerin ölümüne iki yerleşimcinin de yaralanmasına neden olan eylemin kahramanca bir eylem olduğunu ifade etti. 
 
İsmail Heniyye, Gazze şehrinin batısındaki El-Umeri Camisi'nde okuduğu Cuma hutbesinde bu eylemin işgalci siyonistlere Kudüs'ün oluşturduğu barut varilinden uzak durmaları gerektiği, onun kendisine saldıranı yakacağı mesajı verdiğini dile getirdi. 
 
Heniyye, eylemi tebrik ettiğini, onu gerçekleştirenlerin ellerini sıktığını ve kim olurlarsa olsunlar Yüce Allah'ın kendilerini koruması için dua ettiğini söyledi. 
 
Bu eylemin işgalcilerin Kudüs'ü ve Mescidi Aksa'yı tehdit eden girişimlerine bir cevap olduğunu, aynı zamanda Kudüs'ün kendisine saldıranları yakacağını ortaya koyduğunu ifade etti. 
 
Heniyye; "Kudüs'te olanlar bize acı vermekte, kalplerimizi sızlatmaktadır. Çünkü orası Resulullah'ın isra mekanıdır. Büyük oyunlar onun kayasına çarpmıştır. O sırları açığa çıkarmaktadır, çünkü o bizi her zaman düşmanla mücadelemizin başlangıçlarına ve köklerine götürmektedir" dedi. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar