İSMAİL HENİYYE'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

 

Görüntülenme: 1671 Tarih: 04 Mart 2020 13:45
İSMAİL HENİYYE'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birim Başkanı İsmail Heniyye, Filistin ulusal birliğinin gerekli ve stratejik bir seçim olduğunu vurgulayarak, “Bu aşamada ulusal birlik çok önemli ve çok gereklidir. Zira bu şekilde “Yüzyılın Anlaşması” projesini önleyebilir ve engelleyebiliriz” dedi.
Heniyye, Hamas’ın Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ı memnuniyetle karşılayacağını ve onunla görüşmeye hazır olduğunu açıkladı ve ulusal fikir birliği olmadan geçen her gün, Filistin topraklarına ve Filistinlilere Siyonist saldırıların devam edeceğine dikkat çekti.
 
Büyük Tehlike
Bugün (4 Mart, Çarşamba), Heniyye, Rusya’nın başkenti Moskova’da düzenlenen bir basın toplantısında, ABD’nin, mutlak önyargıları ile işgal, yerleşim mekanları, toprak ihlali, halkı yerlerinden etme ve Filistin halkının bağımsızlığını reddetmeye adadığını söyledi.
Heniyya ayrıca, “Yüzyılın Anlaşması” projesinin, Filistin meselesi için büyük bir tehlike oluşturduğuna, bu anlaşmanın uluslararası meşruiyet kararlarını ve Arap Zirvesi tarafından kabul edilen Arap girişimini de aştığını belirtti.
 
Ulusal Birlik
Heniyye, Filistinlilerin bölünmenin üstesinden gelmesi ve birliği yeniden kazanması durumunda, Rusya’nın Filistinlilere yardım etmeye büyük arzu ve isteğinin olduğunu belirtti.
Hareket lideri konuşmasında şunları da ekledi: Elimizde 2006’daki esir takası anlaşması, Kahire’deki 2011 anlaşması, 2014’teki Şati anlaşması, 2017’deki Kahire ve Beyrut anlaşmaları gibi Filistin mutabakatını sağlayabileceğimiz kaynaklarımız var.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar