İSLAMİ CİHAD SEÇİMLER KONUSUNDAKİ KARARINI AÇIKLADI

 

Görüntülenme: 2643 Tarih: 24 Ekim 2019 03:56
İSLAMİ CİHAD SEÇİMLER KONUSUNDAKİ KARARINI AÇIKLADI

Filistin’de faaliyet gösteren İslami Cihad Hareketi, dün yaptığı açıklamada, parlamento ve başkanlık seçimlerine katılmayacağını duyurdu.
 
İslami Cihad Hareketi Siyasi Birimi üyelerinden Nafiz Azzam, hareketin Oslo Anlaşması’ndan sonra parlamento ve başkanlık seçimleri konusundaki ilkesel tavrının değişmediğini ve değişmeyeceğini ifade etti.
 
Azzam, İslami Cihad’ın seçimlere Oslo Anlaşması’nın ve gereklerinin ayrılmaz bir parçası gözüyle baktığını söyledi.
 
Yerel El-Eyyam gazetesine konuşan Azzam, İslami Cihad’ın ulusal konsey seçimleri konusundaki tavrının ise farklı olduğunu, çünkü ulusal konsey seçimlerinin Oslo Anlaşması’yla ilişkisi olmadığını belirtti.
 
Azzam, İslami Cihad Hareketi’nin seçimlerin Filistin halkının bugünlerde yaşadığı krizlerden kurtulmak için arzu edilen çıkış yolu olmadığına inandığını kaydetti.
 
Seçimlerin mevcut şartlarda yapılması halinde trajedinin daha da kökleşeceğini ve bölünmüşlük halinin derinleşeceğini bildiren Azzam, İslami Cihad’ın seçimleri çıkış yolu olarak görmediğini, seçimler yerine Filistin halkının uğruna birçok fedakârlıkta bulunduğu milli projenin yeniden ihyası için iç uzlaşının sağlanması üzerinde yoğunlaşmak gerektiğine inandığını bildirdi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar