İSLAMİ CİHAD HAREKETİNDEN MESCİDİ AKSA UYARISI

 

Görüntülenme: 2393 Tarih: 14 Şubat 2020 16:04
İSLAMİ CİHAD HAREKETİNDEN MESCİDİ AKSA UYARISI

Filistin İslami Cihad Hareketi, yayınladığı bildiride, Filistinlilerden Amerika'nın sözde 'Yüzyılın Planı' adlı senaryosuna karşı mücadele etmeleri ve Kudüs'ü savunmalarını istedi.

Filistin İslami Cihad Hareketi tarafından yayınlanan bildiride, Mescidi Aksa'ya ulaşamayan Filistinlilerin el'Halil'deki Hz.İbrahim Camiisine gitmelerini istedi.  

Bu arada Filistin’de yapılan bir anketin 11 Şubat’ta açıklanan sonuçlarına göre, ABD'nin “Yüzyılın Anlaşması”na karşı Filistinlilerin üçte biri silahlı mücadele ya da intifadaya geri dönülmesini istiyor.

Filistin Siyasi ve Hristiyan Araştırmaları Merkezi anketin, 127 yerleşim yerinde 1270 yetişkinden oluşan rastgele bir örneklemle yüz yüze görüşmelerle gerçekleştirildiğini açıkladı.

Merkez anket sonuçlarıyla ilgili şu açıklamada bulundu: “Ankete katılanların yüzde 84’ü ırkçı İsrail rejiminin tanıma kararını geri çekmesini destekliyor, yüzde 78’i barış gösterileri, yüzde 77’si İsrail ile güvenlik koordinasyonun durdurulmasını, yüzde 69’u ise Oslo Anlaşması’ndan çekilmesini desteklemekte.

Filistin toprakları Amerikan planı açıklandığından beri belli yerlerde gösterilere sahne oluyor. Şu ana kadar üç Filistinli İsrail askerleri tarafından şehit edildi ve  onlarca kişiyi de yaralandı.

 

Bu çatışmalar Fetih Hareketi’nin çağrıda bulunduğu ve binlerce kişinin katıldığı mitingin ardından yaşandı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Amerikan planını reddettiğini açıkladı ve bu pozisyonuyla ilgili Arap ve Afrika ülkelerinden de destek aldı. Ayrıca ırkçı İsrail’e imtiyaz tanıyan bu projenin uygulanmaması için önlemler alma sözü de verdi.

parstoday

Yorumlar