İSLAMİ CİHAD HAREKETİ VE HAMAS'TAN BAHREYN'E KINAMA

 

Görüntülenme: 2778 Tarih: 12 Eylul 2020 06:18
İSLAMİ CİHAD HAREKETİ VE HAMAS'TAN BAHREYN'E KINAMA

Filistin İslami Cihad ve Hamas hareketleri, Al-i Halife rejiminin Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme girişimini kınadı.
 
El-Meyadin haber ajansının bildirdiğine göre İslami Cihad hareketinin enformasyon bürosu başkanı Davud Şahab, Bahreyn ile Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleştiğinin duyurulmasını kınadı.
 
İslami Cihad'ın önde gelen üyesi el-Meyadin'e verdiği demeçte, "Bahreyn ile Siyonist rejim arasındaki anlaşmanın ABD'nin Bahreyn hükümeti üzerindeki vesayetinin göstergesidir." dedi.
 
Davud Şahab, "Bahreyn Kralı (Hamid bin İsa Al-i Halife) ve hükümetinin ABD'nin emirleri altında faaliyet gösteriyor." ifadesini kullandı. 
 
İslami Cihad hareketinin enformasyon bürosu başkanı, anlaşmanın yeni bir siyasi çöküş olduğunu ve elbette Arap Birliği'nin Arap liderliğinden çıktıktan sonra bunun bekleneceğini ifade etti.
 
Hamas sözcüsü Hazım Kasım da Bahreyn rejiminin hamlesini kınayarak, "Bu ülkelerin ilişkilerin normalleşmesine katılımı, onları Filistin halkına yönelik bir saldırı ve komplo olan yüzyılın anlaşmasına ortak yapıyor." dedi. 
 
Hamas sözcüsü, Siyonist rejimle ilişkilerin normalleşmesinin, Filistin meselesine ciddi darbe vuracağını, işgalcileri ve Siyonist anlatıyı destekleyeceğini belirtti.
 
Hamas hareketi, BAE ve Bahreyn yöneticilerinin işgalcilerin ve ABD hükümetinin elinde araçlar olmayı kabul ettiğini ve Filistin meselesine darbe vuran yüzyılın anlaşmasının uygulanmasını kabul ettiklerini belirtti.
 
ABD, Bahreyn ve Siyonist rejim liderleri 11 Eylül Cuma günü Bahreyn ile Siyonist rejim arasındaki ilişkilerin normalleştiğini duyuran ortak bir bildiri yayınladı. Daha önce BAE yöneticileri Kudüs işgalcisi rejimle ilişkilerini resmen normalleştirmişti.
rasthaber

Yorumlar