İSLAM İNKILABININ 41. ZAFER YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARINDA İRAN HALKI ABD VE SİYONİST İSRAİL'E DUYDUĞU ÖFKEYİ MEYDANLARA YANSITTI (FOTO)

 

Görüntülenme: 1699 Tarih: 11 Şubat 2020 05:26
İSLAM İNKILABININ 41. ZAFER YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARINDA İRAN HALKI ABD VE SİYONİST İSRAİL'E DUYDUĞU ÖFKEYİ MEYDANLARA YANSITTI (FOTO)

İslam İnkılabı'nın Zafer Günü olarak bilinen 22 Behmen'de (11 Şubat) İran halkı, ülkenin dört bir yanında katıldıkları yürüyüşlerle bu günü kutladı.

İran genelinde soğuk ve karlı havanın hakim olmasına rağmen halk, geçtiğimiz yıllara kıyasla daha coşkulu bir biçimde sokaklara dökülerek İslam İnkılabı'nın 41. zafer yıldönümünü kutladı.

6 bin yerli ve yabancı basın mensubunun merceğe aldığı zafer yürüyüşlerine katılanlar, attıkları sloganlarla ABD ve İsrail rejimine duydukları öfkeyi dile getirerek, bir kez daha İran İslam cumhuriyeti kurucusu İmam Humeyni ve İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei'nin ülkülerine bağlılıklarını yineledi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın talimatı ile 3 Ocak günü Bağdat'ta uğradığı terör saldırısı ile şehit düşen İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Güçleri komutanı General Süleymani'nin fotoğraflarının yürüyüşlere katılan halkın taşıdığı pankartlarda yer alması dikkat çekti.

İran halkı, ABD'nin tüm araçları kullanarak İslam İnkılabı ile halkın arasını açmayı hedeflemesine karşın milyonlar halinde yürüyüşlere katılarak İslam Devrimi'nin yolundan gitmekte kararlı olduklarının altını çizdi.

 

22 Behmen (11 Şubat) törenleri, birçok ülkede mukim İranlılarca da düzenlenen törenlerle kutlandı.

parstoday

Yorumlar