İŞGALCİ İSRAİL ZİNDANLARINDA KORONA KISKACINDAKİ FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK AMACIYLA MEDYA KAMPANYASI DÜZENLENİYOR

 

Görüntülenme: 1427 Tarih: 28 Mart 2020 14:36
İŞGALCİ İSRAİL ZİNDANLARINDA KORONA KISKACINDAKİ FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK AMACIYLA MEDYA KAMPANYASI DÜZENLENİYOR

Filistinli ve Arap aktivistler işgal rejiminin zindanlarındaki Filistinli esirlerin korona virüsü tehlikesinden kurtarılması için medya ve sosyal medya üzerinden kampanya başlatmaya karar verdiler.
 
Kampanya bugün öğle saatlerinde bazı yerel radyolar vasıtasıyla başlatılacak. Ardından akşam saat 20.00'den itibaren twitterde "İşgalin koronası esirleri öldürüyor" hashtagı üzerinden binlerce mesaj yayınlanmaya çalışılacak.
 
Kampanyayı yürütmeye çalışan aktvisitler bunun amacının işgal yönetiminin esirleri sağlık yönünden ihmal etmesine ve korona virüsünün cezaevlerine girmesine neden olabilecek türden uygulamalarına dünyanın dikkatini çekmek olduğunu dile getirdiler.
 
Kampanya çerçevesinde insan hakları kuruluşlarıyla ve hukuk kurumlarıyla yazışmalar yapılacağı, hükümetlere, parlamentolara ve siyasi partilere esirlerin, özellikle de hastaların, yaşlıların, çocukların ve kadınların serbest bırakılması, periyodik muayeneler yapılması için sağlık ekipleri gönderilmesi, esirlerin hayat şartlarının iyileştirilmesi talebiyle mesajlar gönderileceği belirtildi.
 
Bu kampanyaya dünyanın değişik ülkelerinden 62 resmi ve sivil kuruluş destek veriyor. Bunların içinde sendikalar ve medya organları da var.
 
İşgal zindanlarında 5500 esir bulunuyor. Bunlardan 1000 kişinin muhtelif hastalıkları var. 28 kişi müzmin hastalıklara maruz kalmalarından dolayı Remle Hapishanesi'nin revirinde tutuluyor. Hastalar açısından korona virüsü daha büyük bir tehlike arz ediyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar