İŞGALCİ İSRAİL MESCİDİ AKSA'YA VERDİĞİ DESTEKTEN DOLAYI HALİD ZEBARİKA'YI SORGULADI

 

Görüntülenme: 1590 Tarih: 16 Mart 2020 17:27
İŞGALCİ İSRAİL MESCİDİ AKSA'YA VERDİĞİ DESTEKTEN DOLAYI HALİD ZEBARİKA'YI SORGULADI

İsrail işgal yönetimi bugün, işgal altındaki Kudüs’ten olan Avukat Halid Zebarika hakkında sosyal medyadaki paylaşımlarında Mescidi Aksa’yı desteklediği için sorgulamak için çağırdı.
 
Zebarika sorgusu tamamlandıktan sonra şu açıklamalarda bulundu: Onlar düşünme şeklimize, inancımıza, dini ve siyasi duruşumuza müdahale etmek istiyorlar. Bilsinler ki Mescidi Aksa her zaman gururumuzun sembolü ve dünyadaki varlığımızın anlamı olarak kalmaya devam edecektir. Bizim sabrımızı denemeyin, bizler seçimimizi çok uzun süre önce belirledik.
 
Kudüs’teki işgal mahkemelerinde yargılanan aktivistleri savunan Zebarika paylaşımlarında, Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa’nın avlusunda Talmudik ayinler yaptıkları bir dönemde, İslami Vakıflar İdaresi’nin, Mescidi Aksa’nın kapılarını açmasını engelledikleri için işgal güçlerini eleştirdi.
 
Bugün sabah işgal güçleri, korona virüsüne karşı önleyici tedbirler bahanesiyle Hıtta, el-Meclis ve es-Silsile kapıları dışında Mescidi Aksa’nın diğer kapılarını kapattığı halde onlarca Yahudi yerleşimcinin Mescidin avlusuna girmesine izin verdi.
 
Mescidi Aksa, neredeyse hemen her gün Yahudi yerleşimcilerin baskınlarına ve İsrail polisinin ihlallerine maruz kalıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar