İŞGALCİ İSRAİL MESCİDİ AKSA'DA SİNAGOG İNŞA EDEBİLİR

 

Görüntülenme: 2121 Tarih: 27 Haziran 2020 14:43
İŞGALCİ İSRAİL MESCİDİ AKSA'DA SİNAGOG İNŞA EDEBİLİR

Yahudileştirmeye Karşı Kudüs Heyeti Başkanı Nasır el-Hadimi, Kudüs Vakıflar İdaresi’nin Mescidi Aksa’nın doğu tarafında yaptığı imar çalışmalarının Siyonist İsrail tarafından engellemesi üzerine Mescidi Aksa’da bir Sinagog yapılabileceği hususunda uyarıda bulundu.
 
El-Hadimi yaptığı açıklamada, Siyonist İsrail’in Mescidi Aksa’yı kontrolü altına almaya yönelik hedefleri kapsamında İslami Vakıflar İdaresi’nin Mescidi Aksa üzerindeki yetkilerini azaltmak için her fırsattan yararlandığına işaret etti. 
 
el-Hadimi ayrıca, Kudüslü vatandaşları, Mescidi Aksa’nın özellikle doğu bölgesini, İslami Vakıflar İdaresi’nin talimatlarına uyarak inşa etmeye çağırdı.
 
Açıklamasında el-Hadimi: “Siyonist İsrail, Mescidi Aksa'da Kudüslü gazetecileri ve hatta tek bir Filistinliyi dahi görmeye tahammül edemiyor. Kudüs ve Mescidi Aksa’dan sürgün konusu ise İsrail için basitleşti ve herhangi bir İsrail askeri Kudüslü bir vatandaşı rahatlıkla yerinden sürdürebilir.” ifadelerine yer verdi.
 
Nasır el-Hadimi son olarak, Filistinlileri Mescidi Aksa ve avlusunda bulundukları esnada korona salgınına karşı gereken tedbirleri alarak Siyonist İsrail’in ceza kesmek için fırsat kollamasını boşa çıkartmalarından ötürü takdir etti. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar