İŞGALCİ İSRAİL FİLİSTİNLİ KADIN ESİRLERİ TECRİT HÜCRELERİNDE TUTUYOR

 

Görüntülenme: 2888 Tarih: 27 Temmuz 2020 04:58
İŞGALCİ İSRAİL FİLİSTİNLİ KADIN ESİRLERİ TECRİT HÜCRELERİNDE TUTUYOR

Filistin Esirler Cemiyeti, Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Filistinli iki kadın esir Fedva Hammade ve Cihan Haşime’nin oldukça zor ve kötü koşullarda tecrit hücrelerinde tutulmaya devam edildiğini aktardı.
 
Cemiyet tarafından yapılan açıklamada iki esirin yaşam koşulları açısından oldukça zor şartlar altında 3 kamerayla izlenen bir hücrede tecride tabi tutulduğu belirtildi.
 
İki esir kadın konuyla ilişkin, “Tecride alındığımızdan beri üstümüzdeki elbiseler dışında hiçbir eşyamızı yanımıza almaya izin vermediler, sadece her birimize yıpranmış bir bluz, kırık bir fırça ve diş macunu verdiler.” açıklamasında bulundu.
 
Öte yandan, “Avukatla görüşmeye gittiğimizde ayaklarımız zincirleniyordu” diyen Filistinli esir kadınlar, “Bizlere şu ana dek ne maske verildi ne de aylardır ailelerimizin bizleri ziyaret etmesine izin verildi.” ifadesini kullandı.
 
Filistin makamlarının verilerine göre, İsrail cezaevlerinde 5 bini aşkın Filistinli esir bulunuyor.
 
Siyonist terör rejimi, esir kadınların 6 yaşından büyük çocuklarıyla doğrudan görüşmelerini, öpüp kucaklamalarını engelliyorlar. Bunlarla ancak büyükler gibi engellerin arkasından görüşebiliyorlar.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar