İŞGAL REJİMİ KUDÜS'TE SAHTE TARİH OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR

 

Görüntülenme: 2786 Tarih: 01 Kasım 2019 21:15
İŞGAL REJİMİ KUDÜS'TE SAHTE TARİH OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYOR

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejiminin Kudüs’te yeraltında mezarlık açmasının Kudüs kentinin çehresini değiştirmeyi ve Yahudiler için uydurma tarih oluşturmayı hedeflediğini söyledi.
 
 
Hamas sözcüsü Abdullatif El-Kanua, dün konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, işgal rejiminin Yahudilerin ölülerini yeraltına gömerek tarihi gerçekleri değiştirmeye ve Yahudiler yıllar önce Kudüs’te yaşamışlar gibi bir algı oluşturmaya çalıştığını ifade etti.
 
 
İşgalcilere ait “Kippa” sitesi, işgal yönetiminin Çarşamba akşamı Kudüs kentinde ilk kez yeraltında bir mezarlığın açılışını yaptığını yazdı.
 
 
Haberde, mezarlığın Kudüs’teki işgal belediye başkanının, işgal rejiminin önde gelen hahamlarının ve yetkililerinin katılımıyla açıldığı belirtildi.
 
 
Haberde ayrıca mezarlığın yerin 50 metre altında ve toplam 24 bin mezar kapasitesinde olduğu, ilk aşamada 8 bin mezarın bu yılın sonunda defne açık olacağı kaydedildi.
 
 
İşgalcilere ait sitede, mezarlık için 1600 metre uzunluğunda ve 16 metre genişliğinde tüneller kazıldığı ve projenin toplam maliyetinin 300 milyon şikel (yaklaşık 84 milyon 510 bin dolar) olduğu bildirildi.
 
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar