IRKÇI İSRAİL ÜRDÜNLÜ İKİ ESİRİ SERBEST BIRAKTI

 

Görüntülenme: 1750 Tarih: 06 Kasım 2019 22:00
IRKÇI İSRAİL ÜRDÜNLÜ İKİ ESİRİ SERBEST BIRAKTI

Ürdün resmi televizyonu, işgal rejimi ve Ürdün arasında geçen hafta yürütülen görüşmelerin ardından işgal güçlerinin gözaltında tuttuğu Ürdünlü esirler Hibe El-Lebedi ve Abdurrahman Meri’nin bugün ülkeye döndüğünü bildirdi.
 
Ürdün, El-Lebedi ve Meri’nin işgal güçlerince gözaltında tutulmasını protesto ederek işgal rejimindeki büyükelçisini Amman’a çağırmıştı.
 
Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Es-Safedi, bu sabah Twitter hesabında yaptığı açıklamada, işgal rejiminde esir tutulan iki Ürdün vatandaşının birkaç saat içinde ailelerinin yanında olacaklarını söyledi.
 
Ürdünlü onlarca gazetecinin El-Lebedi ve Meri’nin ülkeye girişini takip etmek için Kral Hüseyin Köprüsü’nde bekledikleri kaydedildi.
 
Bu arada, İsrail, iki Ürdün vatandaşının tehlikeli güvenlik suçlarına karıştıkları şüphesiyle gözaltına alındıklarını iddia etti.
 
Önceki gün yapılan açıklamada, El-Lebedi ve Meri’nin Ürdün güvenlik güçlerine teslim edilmesi konusunda anlaşma sağlanması üzerine Ürdün’ün büyükelçisini birkaç gün içinde Tel Aviv’e geri göndereceği belirtilmişti.
 
İşgal güçleri Hibe El-Lebedi ve Abdurrahman Meri’yi 20 Ağustos’ta Batı Yaka’yı Ürdün’e bağlayan El-Kerame Kapısı’nda herhangi bir gerekçe göstermeden gözaltına almıştı.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar