İRAN İSLAM CUMHURİYETİ'NDEN TERÖRİST ABD'YE SERT UYARI

 

Görüntülenme: 1655 Tarih: 02 Nisan 2020 23:19
İRAN İSLAM CUMHURİYETİ'NDEN TERÖRİST ABD'YE SERT UYARI

Amerika’nın şimdiki Başkanı Donald Trump da selefleri gibi geçmişteki yanlış yollara ayak basarak, İran İslam Cumhuriyeti’nin tehdit ve baskı ile korkutarak teslim olmaya zorlayabileceği kuruntusuna kapıldı.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Salı günü 12 Ferverdin İran İslam Cumhuriyeti günü dolayısıyla bir bildiri yayımlayarak, şirret ve maceracı düşmanların İran’a karşı en ufak hatası, onların son hatası olacağını vurguladı.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu bildiride, şirret ve maceracı düşmanların İran’a karşı en ufak hatası, onların son hatası olacağını, İslam inkılabı cephesinin onlara vereceği kesin ve yıkıcı cevap inanılmaz olacağını ve hatta pişman olduklarını belirtmeye bile fırsat vermeyeceğini vurguladı.

Aslında deneyimler, Amerika terör devletinin İran milletine karşı husumetinin sonu gelmeyeceğini gösteriyor, zira bu durum, Amerika’nın sultacı mahiyetinin bir parçasıdır.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Seyyid Ali Hamanei çeşitli etkinliklerde yaptığı konuşmalarında Amerika’nın düşmanlığını ve hedeflerini beyan ederek, Washington sürekli kendi isteklerini İran milletine dayatmak için fırsat kolladığını belirtti. Gerçekte yanlış hesaplar Amerika’yı sürekli yanlış kararlar vermeye sürüklemiştir, nitekim aldığı kararlarla beklediği sonuçlar hiç bir zaman birbirini tutmamış ve arada fahiş farklılıklar ortaya çıkmıştır. Bu tür hesapların sürekli yanlış çıkması ise, düşmanların İran İslam Cumhuriyeti nizamı ve milletinin gücü hakkında doğru tanımları olmadığını gösteriyor.

Yine aynı yanlış hesaplar ve analizlerin devamında ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Washington’a Tahran’a dayattığı zalimane yaptırımları haklı göstermek için İran’ı korona virüs salgını ile mücadele bahanesi ile yaptırımların kaldırılmasını istediğini ileri sürdü.

Pompeo’nun konu ile ilgili müdahaleci ve nefret saçan sözlerine tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi, Amerika rejimi, İran milletinin sağlığını bilinçli bir şekilde ve iktisadi ve sağlık terörü estirmek ve beşeriyete karşı cinayet işleyerek tehdit ettiği için İran’ın korona virüs salgını ile mücadelesi hakkında görüş beyan edebilecek konumda olmadığını vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi Amerika terör devleti kendi itiraflarına göre Batı Asya ülkelerinin içişlerine müdahale etme ve bölgeyi istikrarsızlık ve güvensizliğe sürükleme uğruna şimdiye kadar en az 9 trilyon dolar harcadığını belirterek, oysa bu paralar ABD halkına harcansaydı, bugün Amerikalı hemşirelerin korona virüs ile mücadelede çöp torbası giymek ve buna ağlamak zorunda kalmayacak, Amerikalı vatandaşlar sağlık sigortası yokluğu yüzünden korona virüs hastalığı yüzünden ölüme terk edilmeyecekti, dedi.

ABD enfeksiyon hastalıkları ve alerji milli merkezi Başkanı Dr. Anthony Fusi CNN kanalına verdiği mülakatta, korona virüs salgını Amerika’da 100 ila 200 bin can kaybına yol açabileceğini belirtti.

Ancak Amerika’nın İran’a karşı kin ve düşmanlığı derin köklere dayanan bir meseledir. Amerika şimdiye dek İran’dan birçok kez tokat yedi ve bugün yine İran’a dayattığı tüm yaptırımlara rağmen İran milletinin tüm zorluklara ve sıkıntılara karşı direnişine ve günden güne başarılara imza atmasına şahit oluyor.

Bugün İranlı bilim adamları Amerika’nın yaptırımlarına rağmen korona virüs tanı kiti, korona virüs hastalığını tedavi eden ilaç, solunum cihazı ve kısaca korona virüs salgını ile mücadelede gerekli olan temel ekipmanları üreterek bu alanda Amerika ve Batı’nın tekelini kırmayı başardı ve böylece Amerika’nın dayattığı yaptırımların baskısını hafifletti.

Bu gerçeklerden hareketle Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Musevi beyaz saraydaki kıt görüşlü Amerikalı yetkililere hitaben şöyle dedi:

Bugün İran İslam Cumhuriyeti nizamının tüm erkanları İran milletinin iş birliği ile Amerika’nın tek yanlı illegal yaptırımlarına rağmen korona virüs salgını ile mücadele edecek ve bu zorlu sınavdan da başı dik çıkacaktır.

parstoday

Yorumlar