İRAN'DAN ULUSLARARASI TOPLUMA FİLİSTİN ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 1916 Tarih: 21 Kasım 2019 16:20
İRAN'DAN ULUSLARARASI TOPLUMA FİLİSTİN ÇAĞRISI

İran İslam cumhuriyeti dışişleri bakanlığı sözcüsü Amerika'nın Filistin ile ilgili tutumu ve açıklamalarının uluslararası yasaların açık ihlali olduğuna işaretle, uluslararası toplumun bu konuda harekete geçerek muhalefetini bildirmesini istedi.

Amerika dışişleri bakanı Mike Pompeo Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin Filistin topraklarında işgal site inşaatını uluslararası yasaların ihlali olarak görmediğini duyurdu.
Dışişleri bakanlığın bildirdiğine göre Seyid Abbas Musevi bugün Amerika dışişleri bakanının sözlerini kınayarak bunun Amerika'nın, Filistin topraklarının işgali ve Siyonist rejimin işlediği cinayetlerine ayrıca Filistin'e komşu ülkelerin milli hakimiyetinin ihlali ve işgalindeki suç ortaklığının tekrar vurgulanması olduğunu belirtti. 
Musevi Filistin topraklarının Filistin halkına ait olduğuna değinerek, "Siyonist rejim gasıp ve işgalci rejimdir ve Filistin krizinin tek çözüm yolu Filistin topraklarının gerçek sakinleri arasında referandumun düzenlenmesi olduğunu" vurguladı.
Musevi ayrıca Pompeo'ya tavsiyede bulunarak, "En iyisi, Amerika dışişleri bakanı, güç sahiplerinin kendilerini hukuk ve uluslararası yasaların üstünde gördüğü 18. Y.y. düşüncelerini bırakmasıdır" tavsiyesinde bulundu.
Dışişleri bakanlığı sözcüsü ayrıca 21. Y.y.'da ne Amerika üstün güçtü ve ne de kimse uluslararası yasaların güç sahipleri tarafından çiğnenmesini kabul ettiğini de sözlerine ekledi.

parstoday

Yorumlar