IRAK PARLAMENTOSU MİLLETVEKİLİ: DÜNYA KUDÜS GÜNÜ YÜRÜYÜŞLERİ FİLİSTİNLİLERİN MEŞRU HAKLARINI GARANTİ ALTINA ALIYOR

 

Görüntülenme: 1897 Tarih: 24 Mayıs 2020 08:16
IRAK PARLAMENTOSU MİLLETVEKİLİ: DÜNYA KUDÜS GÜNÜ YÜRÜYÜŞLERİ FİLİSTİNLİLERİN MEŞRU HAKLARINI GARANTİ ALTINA ALIYOR

Irak Parlamentosu Hukuk Komitesi üyesi Hüseyin el-Esedi, her yıl Ramazan ayını son Cuma günü düzenlenen Dünya Kudüs Günü Yürüyüşleri'nin Filistinlilerin meşru haklarının geri verilmesini garanti altına aldığını söyledi.

İRNA'ya röportaj veren el-Esedi, Dünya Kudüs Günü Yürüyüşleri'nin başta Avrupa olmak üzere dünya ülkeleri parlamentoları ve Lahey Adalet Divanı gibi uluslararası örgütler üzerinde önemli bir baskı aracı olduğunu belirtti.

Avrupa ülkeleri ile ABD'nin Filistin meselesi ile ilgilenen önemli ülkelerden olduklarını kaydeden el-Esedi, 'Dünya Kudüs Günü'nde Filistin halkının haklarını savunan yürüyüşlerin düzenlenmesi ile diğer etkinlikler, bu ülkelerede karar alıcı merkezleri etkileyebilir' değerlendirmesinde bulundu.

Halk protesto ve taleplerinin diktatör ülkelerde etkisi olmamasına rağmen, demokratik ülkelerde ve özellikle Avrupa ülkeleri parlamentolarında Filistin halkının meşru haklarının gerçekleşmesi doğrultusunda kararların alınabilmesine katkı sağlayabileceğini dile getiren Iraklı milletvekili, ^Bu tür protesto ve gösteriler sonucu bazı Avrupa ülkelerinin İsrail rejimi yetkililer ile ilgili karar aldıklarına ve Filistinlilere karşı savaş suçu işledikleri gerekçesiyle bu ülkelere giriş yasağı konulduklarına tanıklık ettik' açıklamasında bulundu.

Genel ve geniş halk yürüyüşlerinin halk talepleri adına bir mesaj taşıdığına değinen el-Esedi, 2Bu tür yürüyüşler, bir halkın dert ve sıkıntısını gözler önüne sererek, taleplerin karşılık bulmasında önem taşımaktadır' diye ekledi.

İslam İnkılabı Rehberi Ayetullah Hamanei, bu hafta Cuma gününe denk gelen Dünya kudüs Günü vesilesiyle İslam dünyasına hitaben İran televizyon ve radyo kanallarından naklen yayınlanacak bir konuşma yapacaktır.

irna

Yorumlar