İNSAN HAKLARI KORUMA MERKEZİ SİYONİST LİDERLER HAKKINDA ŞİKAYETTE BULUNDU

 

Görüntülenme: 1847 Tarih: 18 Kasım 2019 13:36
İNSAN HAKLARI KORUMA MERKEZİ SİYONİST LİDERLER HAKKINDA ŞİKAYETTE BULUNDU

İnsan Hakları Koruma Merkezi, siyonist işgal güçlerinin Gazze'ye yönelik son saldırılarında gerçekleştirdikleri cinayetler hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Savcısı Fato Benasouda'ya şikayet bildiriminde bulundu. 
 
Merkez yaptığı bildirimde İsrail'in sivil liderlerinin ve üst düzey askeri komutanlarının Gazze'ye yönelik saldırılarında sivillere yönelik olarak savaş suçları işlediklerini dile getirdi. 
 
Merkez, söz konusu liderlerin ve komutanların sivil insanların yaşadıkları meskenlere yönelik düzenledikleri saldırılara da ışık tutarak tamamen sivilleri öldürme amaçlı saldırılar düzenlediklerine dikkat çekti. Söz konusu liderlerin ve komutanların saldırılarının çok sayıda sivilin hayatını kaybetmesine veya yaralanmasına, sivil hedeflerde büyük çapta ve uzun vadeli zayiata neden olacağını bilerek tamamen kasıtlı bir şekilde bu saldırıları gerçekleştirdiklerini dile getirdi. 
 
Merkez açtığı davada aynı zamanda iddialarını belgeleyen birçok müşahhas delil ortaya koyan çok sayıda belge de sundu. 
 
Merkez İsrail işgal güçlerinin bu son saldırılarında dört Filistinli aileye yönelik dört büyük katliam gerçekleştirdiklerini bunlardan Es-Sevarike ailesinden 8 kişinin hayatını kaybettiğini vurguladı. 
 
Merkez UCM savcısından Filistin topraklarında işlenen bu cinayetler ve savaş suçları, Filistin topraklarındaki durum hakkında geniş çaplı soruşturma başlatılmasını istedi. 
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar