İMAM HAMENEİ'NİN KORSAN İSRAİL'İN YOK OLUŞUNA YAPTIĞI VURGU ÜZERİNE (ANALİZ)

 

Görüntülenme: 2214 Tarih: 25 Mayıs 2020 11:03
İMAM HAMENEİ'NİN KORSAN İSRAİL'İN YOK OLUŞUNA YAPTIĞI VURGU ÜZERİNE (ANALİZ)

İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei Cuma günü dünya Kudüs günü dolayısı ile yaptığı konuşmada " Kuşkusuz Siyonizm virüsünün ömrü kısa olacak ve gençlerin inanç, irade ve gayreti ile bölgeden kökleri kazılacak ve izale olacaktır." Diyerek, bölgesel gelişmelere yönelik kapsamlı bir analizde bulundu ve mevcut büyük ve kutsal cihat hususunda yedi temel tavsiyede bulundu.

"Filistin meselesinin  sırf Filistinliler ve Araplar meselesi ile kısıtlanmaması”, “tüm Filistin topraklarının denizden nehre kadar kurtarılması ve Filistinlilerin kendi topraklarına geri dönmesi”,  “zalim Batılı güçlere ve bağlı küresel topluluklara ve bölgede onları izleyen bazı haysiyetsiz hükümetlere güvenmemek”, “İslam aleminin gayretli gençlerinin ciddi talepleri ve istekleri”, “zararlı ve tehlikeli  gerçekler ile mücadele”, “tüm Filistin topraklarında  cihat sahasının genişletilerek devam etmesi”  ve “bu toprakta eskiden beri yaşamış farklı dinlere mensup gerçek sahipleri arasında referandumun düzenlenmesine" Ayetullah Hamenei’nin 7 önemli tavsiyesidir.
İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamane'nin Filistin hususundaki tavsiyeleri ve açıklamaları  iki önemli ve stratejik meseleye vurgu yaparken, bir yandan İslam dünyasının siyasi dâhilerini muhatap alırken diğer yandan da  mazlum Filistin halkının haklarının korunması ve sonuca bağlanmasının doğru yolunu göstermiştir. 
Ayetullah Hamanei'nin de belirttiği gibi  İslam İnkılabının zafere kavuşmasının ardından Filistin için mücadele alanında yeni bir dönem basılmıştır.  Bu mücadele ise bugün direniş ekseninin azim ve iradesi ile bölgesel dengeleri mücadeleciler lehine değiştirirken Filistin ülküsünü ayakta tutmuştur. 
Fakat yine de, Amerika, Avrupa ve Siyonist Rejim İsrail baskıları ve aşağılamaları karşısında teslimiyetten başka bir sonucu olmayan pasif ve uzlaşmacı hareketlerin izinde olan bazı çalışmalar görülmektedir. 
İslam İnkılabı Lideri ise bu teslimiyetin, işgalciler ve destekçileri ile mücadelenin, sonuçsuz müzakere yoluna sapmanın sonucu olduğuna işaretle: "İran'da İslam İnkılabının doğduğu şartlar, Filistin için mücadelede yeni kapıları araladı ve direniş cephesinin ortaya çıkışı ile Siyonist Rejimin işi daha da zorlaştı ve tabii gelecekte çok daha zorlaşacaktır." Dedi.
Siyonist İsrail Rejimi 1948'de kuruluşundan beri  genel olarak iki hedef amaçlamıştır: İlk olarak işgalci olmasına rağmen  meşruiyet kazanmaktır ki bu hedef gerçekleşmedi çünkü Filistin direnişi   Siyonist Rejimin meşruiyetini sorguladı. İkinci hedef ise  Müslümanların ilk kıblesi Beytül Mukaddes'e musallat olup Kudüs'ün Müslüman kimliğini yok etmek ve unutturmaktır.  
Bu yüzdendir ki  İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei de  " tüm Filistin topraklarında cihat sahasının genişletilmesi ve mücadelelerin devam etmesine " vurgu yaptı. 
Kuşkusuz geri dönüş hakkı ve kendi kaderlerini belirleme ve de Filistinlilerin tam bir bağımsız devlet kurma hakkı Filistin milletinin uluslararası hukuk bildirgesi çerçevesindedir. Bu doğrultuda da İslam İnkılabı Lideri yedinci tavsiyesi çerçevesinde  Filistin'in tüm Filistinlilere ait olduğu ve Filistinliler tarafından idare edilmesine vurgu yaparak bir kez daha İran İslam Cumhuriyeti'nin  farklı dinlerden ve etnik gruplardan olan Filistinlilerin referandum aracılığı ile devletlerini seçmelerine işaretle şöyle buyurmuşlardır: "Bu öneri, Batılı medya organlarının tekrarladığı anti-semitizmin tamamen temelsiz olduğunu gösteriyor."
İslam İnkılabı Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei  yaptıkları konuşmada  bir başka gerçeğe işaretle  "Kesinlikle gidecek taraf Siyonistler ve Siyonizm düzenidir." dedi.

parstoday

Yorumlar