İİT'DEN KUDÜS'E DESTEK ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 3715 Tarih: 22 Ağustos 2019 16:33
İİT'DEN KUDÜS'E DESTEK ÇAĞRISI

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Kudüs kentine ve murabıt halkına her türlü desteği sağlamaya devam edilmesi çağrısında bulundu.
Kudüs’ün Filistin’in başkenti olduğuna dikkat çeken İİT, Filistin halkının yanında olduğunu ve Filistinlilerin kentteki meşru haklarını desteklediğini açıkladı.
İİT, dün Mescid-i Aksa’nın yakılışının yıldönümü münasebetiyle yayınladığı bildiride, İsrail’in Mescid-i Aksa’daki ihlallerinin devam ettiğini söyledi.
Bildiride, işgal güçlerinin Filistinlilerin Mescid-i Aksa’ya ulaşmalarını kısıtladığı ve Mescid-i Aksa’nın kapılarını kapattığı, Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemelerine izin verdiği belirtildi.
İsrail’in Kudüs’ü Yahudileştirme planları kapsamında Mescid-i Aksa’nın altında ve çevresinde yoğun bir şekilde kazı çalışmaları gerçekleştirdiğine işaret eden İİT, kentin demografisini değiştirme çabalarının uluslararası hukuka ve Birleşmiş Milletler kararlarına aykırı olduğunu kaydetti.
İİT, Kudüs’ün kültür mirasının ve tüm kutsal mekanlarının, kent sakinlerinin insan haklarının ve ibadet özgürlüğünün korunması gerektiğini vurguladı.
Bildiride ayrıca İİT’nin Mescid-i Aksa’nın yakılışının 50’nci yıldönümünde Filistin halkının bağımsız devletini kurma, Filistin devletinin başkenti Kudüs’ün egemenliğini tamamen geri alma ve kimliğini koruma hakkını desteklediği bir kez daha ifade edildi.
İİT, dünyadaki tüm Müslümanların Mescid-i Aksa’yla bağlarının ebedi olduğuna dikkat çekti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar