HÜDA PAR GENEL BAŞKANI: KUDÜS'ÜN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ

 

Görüntülenme: 1841 Tarih: 29 Ekim 2019 18:09
HÜDA PAR GENEL BAŞKANI: KUDÜS'ÜN ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞMASI İÇİN NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, Ürdün Parlamentosu Milletvekili Saud Ebi Mahfus’u, partisinin Diyarbakır İl Başkanlığında kabul etti. Sağlam, parçalanmış ümmetin Kudüs’ün özgürlüğüyle bir araya gelebileceğini söyledi.
 
Siyonist çetenin işgali altında bulunan Kudüs’e sahip çıkılması için 70’i aşkın ülkeyi dolaşan Filistin asıllı ve aynı zamanda ihvan yöneticilerinden Mahfus, başta İslam ülkelerinin liderleri olmak üzere Müslümanların Kudüs’e sahip çıkmasının önemine vurgu yaptı.
 
“Müslümanlar Kudüs davası etrafında yekvücut olmalı”
 
Ziyarette, Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’ün tarihinden önemli kesitler aktaran Mahfus, Kudüs’ün dünya Müslümanları için büyük bir önem ve ehemmiyet arz ettiğini, bu nedenle Müslümanların "Kudüs Davası" etrafında yekvücut olması gerektiğine dikkat çekti.
 
Dünyanın gözü önünde yapılan bu işgal girişimine karşılık bir buçuk milyar nüfusa sahip İslam âleminden istedikleri tepki ve desteği alamadıklarını ve bu yüzden de işgalci çetelerin bundan güç alarak günden güne Kudüs’ü yok etmeye dönük girişimlerini arttırdıklarını ifade eden Mahfus, İslam âlemindeki huzurun ve barışın yegâne yolunun Kudüs’ün özgürleşmesinden geçtiğini dile getirdi.
 
HÜDA PAR'ın 17 Aralık 2017’de Diyarbakır’da düzenlediği “Kudüs’e Sahip Çıkıyoruz” mitingini El-Cezire kanalı aracılığıyla canlı yayında izlediğini ve bu mitingin Arap âleminde yankı uyandırdığını hatırlatan Mahfus, kendisinin bu mitingi izleyip çok etkilendiğini söyledi.
 
“Bizi tekrar savunun, bizi yalnız bırakmayın!”
 
Kürtlerin, Kudüs davası üzerinde büyük emekleri olduğunu, ümmet safları o dönemde bölük pörçükken Müslüman Kürtlerin, Selahaddin-i Eyyübi komutasında safları birleştirdiğini söyleyen Mahfus, “Bu anlamda size borçluyuz. Bizi tekrar savunun. Bizi yalnız bırakmayın.” dedi.
 
Mahfus, ayrıca Selahaddin-i Eyyübi döneminde hazırlanan minberin, gül suyuyla yıkanması olayının tekrar yaşanması için HÜDA PAR camiasından, Kürt annelerinin hazırladığı gül sularını göndermek suretiyle dünyada bir yankı daha uyandırmasını temenni ettiğini söyledi.
 
“HÜDA PAR’ın gençleri çok nizami ve edepli”
 
Son olarak HÜDA PAR'ın çalışmalarını çok beğendiğini, gençlerinin çok nizami ve edepli olduklarını söyleyen Mahfus, Diyarbakır’da kaldığı 3 gün gibi bir sürede kendi evindeymiş gibi rahat ettiğini belirtti.
 
“Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız”
 
HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam da, Kudüs’ün özgürlüğüne kavuşması için ne yapılması gerekiyorsa yapmak için hazır olduklarını belirterek, Kudüs ile alakalı yaptıkları program, panel ve basın açıklamalarıyla sürekli destek verdiklerini, bundan sonra da aynı desteği vereceklerini söyledi.
 
Kudüs davasını akide davası olarak gördüklerini sözlerine ekleyen Sağlam, parçalanmış ümmetin bir araya gelmesinin yolunun Kudüs’ün yeniden özgürlüğüne kavuşmasından geçtiğini belirtti.
 
Sağlam, yaptığı bu anlamlı ziyaretten ötürü Ürdün Parlamentosu Milletvekili Saud Ebi Mahfus’a teşekkür etti. (Ramazan Casuk-İLKHA)
https://ilkha.com/siyaset/saglam-kudusun-ozgurlugune-kavusmasi-icin-ne-gerekiyorsa-yapmaya-haziriz-107414

Yorumlar