HİZBULLAH'TAN ABD'YE KINAMA

 

Görüntülenme: 2967 Tarih: 30 Aralık 2019 18:44
HİZBULLAH'TAN ABD'YE KINAMA

Lübnan Hizbullah Hareketi yayınladığı bir bildiride ABD’nin Irak’ın batısındaki Enbar vilayetinde yer alan Haşdi Şabi askeri üssüne saldırısını şiddetle kınadı.
Hizbullah bu saldırıyı başta Haşdi Şabi olmak üzere terörizmle mücadelede önemli katkı sağlayan Irak halkı ile egemenliğine “açık bir saldırganlık” olarak nitelendirdi.
Bildiride şu ifadelere yer verildi:
“ABD bu saldırıyla Irak halkını destekleyen ve terör örgütü IŞİD ile savaşabilen güçleri hedef almak istiyor. Bu saldırıyı düzenleyenler yakında yaptıkları aptallığın sonuçlarını göreceklerdir"
Bu arada Beyrut Alimler Kurulu da bir açıklama yaparak, ABD'nin Haşdi Şabi'ye saldırısını kınadı.
Beyrut Alimler Kurulu , ABD'nin direniş cephesini yıpratmak peşinde olduğunu belirterek, bu saldırının ABD'nin Siyonist rejim ile ortak çıkarları çerçevesinde gerçekleştiğini vurguladı.
Beyrut Alimler Kurulu ayrıca Irak halkını, Haşdi Şabi güçlerine desteğe çağırdı.
ABD Savunma Bakanlığı, Haşdi Şabi'nin içindeki en güçlü gruplardan Kata'ib Hizbullah'ın Irak'taki üç, Suriye'deki iki üssüne saldırı düzenlediğini duyurmuştu.
Saldırıya tepki gösteren Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis açıklamasında, "ABD güçlerine karşı cevabımız çok sert olacaktır" demişti.
parstoday

Yorumlar