HİZBULLAH LİDERİ ABD’NİN LÜBNAN’A MÜDAHALESİ VE FİLİSTİN MESELESİ HAKKINDA ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

Görüntülenme: 3005 Tarih: 17 Haziran 2020 05:05
HİZBULLAH LİDERİ ABD’NİN LÜBNAN’A MÜDAHALESİ VE FİLİSTİN MESELESİ HAKKINDA ÇOK ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, dün akşam yaptığı konuşmada gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.

Seyyid Hasan Nasrullah İslami Cihad Hareketi eski Genel Sekreteri Dr. Ramazan Abdullah Şallah’ın vefatına atıfta bulunarak, “Dr. Şallah Filistin meselesine inanan büyük bir komutandı ve her zaman Filistin direniş grupları arasında birlik olması gerektini vurgulardı” dedi.

Hasan Nasrullah sözlerine şöyle devam etti:

"Dr. Şallah'ın çabaları İslami Cihad Hareketi'nin gelişmesine neden oldu. İslami Cihad Hareketine, Dr. Şallah'ın yolunun devamında sizinle olduğumuzu ifade etmek isterim."

Nasrullah, Filistin’deki direniş ekseninin İsrail ve ABD’nin Batı Şeria’yı ilhak planına karşı koymak için Dr. Şallah gibi bir şahsiyete ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Lübnan'daki son gelişmeleri değerlendiren Nasrullah, Beyrut hükümetinin istifa edeceği yönündeki söylentilerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, istifa konusunun asla konuşulmadığını söyledi.

Şimdiki durumda Lübnan'da huzur ile birliğin hakim olmasını istediklerini dile getiren Hasan Nasrullah, direnişin silahsızlandırılması sloganının acımasız bir eylem olduğunu ve bununla ilgili çağrıların Lübnan halkı için birer öncelik olmadığını belirterek, “Bu yanlış bir talep. Direniş, işgalci İsrail’e karşı mücadelede stratejik bir düşünce sundu” diye konuştu.

Hasan Nasrullah, "Direnişin silahı, bazılarının tartıştıklarından çok daha stratejik bir ideoloji ve kültürün parçasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Hizbullah ile Emel Hareketine yapılan suçlamalara tepki gösteren Seyyid Hasan Nasrullah, "Cumartesi ve Pazar günlerindeki şiddet olaylarında Şiileri ve Güney Dahiye'yi sorumlu tutmak kabul edilemez. Herhangi bir çatışmayı ve gerginliği önlemek için gerekirse sokaklara inebiliriz" ifadelerini kullandı.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri, Suriye hakkında, “ABD'nin Sezar Yasasına başvurması, Suriye'nin askeri ve saha savaşlarındaki zaferinin kanıtıdır. Güvenlik ve askeri savaşlarda Suriye’nin yanında olan müttefikleri ekonomik savaşta da onu yalnız bırakmayacaktır. Sezar yasası Suriye milletini hedef almakta ve bu ülkede kaos ve iç savaş yaratmayı amaçlıyor.” şeklinde konuştu.

Nasrallah ayrıca, ABD'nin Lübnan Merkez Bankasının piyasaya dolar akışını engellediğini de ifade etti.

Hasan Nasrallah, Lübnan’daki son durumla ilgili şunları söyledi:

Doların yükselişine itiraz edenler, kimlere itiraz ettiklerini iyi anlamalı.. Emniyetin de dolar toplayanları ortaya çıkarması gerekir. Lübnan'da geçen seneden beri Suriye ve İran'ın dışındaki ülkelere göndermek üzere on milyonlarca dolar satın alan bir banka mevcut. 2019 sonları ile Şubat 2020 arasında Lübnan'dan 20 milyar dolar çıkarıldı.

Hizbullah yurt dışından dolar getiriyor, içerideki doları toplamıyor.

Biz ABD’ye karşı diyoruz ki, silahımızı bırakmayacağız, aç da kalmayacağız ve sizleri de biz öldüreceğiz.’

MEHRNEWS/AJANSLAR

NOT: Facebook kullanıcılarının ceza almadan bu haberi paylaşabilmeleri için haberde Seyyid'in fotoğrafını kullanmadık. 

Yorumlar