HENİYYE KORONAVİRÜSLE MÜCADELE KONUSUNDA ERDOĞAN İLE BİR TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI

 

Görüntülenme: 1630 Tarih: 21 Mart 2020 07:46
HENİYYE KORONAVİRÜSLE MÜCADELE KONUSUNDA ERDOĞAN İLE BİR TELEFON GÖRÜŞMESİ YAPTI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, dün Gazze bölgesinde korona virüsle mücadele konusunda Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la telefon görüşmesi yaptı.
 
Hamas tarafından yapılan açıklamada; "Görüşmede, bütün dünyayı saran korona virüsü ile mücadele konusunda abluka altındaki Gazze bölgemizde yaşayan Filistin halkına yardım sunulması, karşılıklı yardımlaşma ve sarf edilebilecek çabalar üzerinde duruldu" denildi.
 
Açıklamaya göre Erdoğan, Türkiye'nin bu salgına karşı mücadele konusunda mümkün olan her yardımı sunmaya hazır olduğunu dile getirdi.
 
Verilen bilgiye göre görüşmede ayrıca Filistin halkının ve bölgenin çıkarlarıyla ilgili diğer muhtelif meseleler üzerinde de duruldu.
 
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Gazze bölgesinde henüz korona virüsü görülmediği ancak buna rağmen Mart ayı başından itibaren resmi ve özel alanlarda tedbirler alınmaya başlandığı, bilgilendirme ve muhtelif ortak alanların dezenfekte edilmesi çalışmalarının yapıldığı belirtildi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar