HASAN RUHANİ: ABD, SİYONİZM VE KÜRESEL İSTİKBAR BÖLGE ÜLKELERİ ARASINDA İHTİLAF ÇIKARMA PEŞİNDE

 

Görüntülenme: 1409 Tarih: 22 Eylul 2019 15:59
HASAN RUHANİ: ABD, SİYONİZM VE KÜRESEL İSTİKBAR BÖLGE ÜLKELERİ ARASINDA İHTİLAF ÇIKARMA PEŞİNDE

Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bölge milletleri arasında ihtilaf çıkarmanın Amerika ve siyonizmin isteği olduğunu belirterek, İran İslam Cumhuriyeti’nin mantığı, Fars körfezi ve Hürmüz boğazının güvenliğinin içten temin edilmesine yönelik olduğunu, ecnebi güçlerin bu bölgede varlığının sorun yaratacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Ruhani Pazar günü başlayan kutsal savunma haftası anma etkinliğinde yaptığı konuşmada, büyük İran milleti ve silahlı kuvvetlerinin iktidarı, düşmanların İslami İran’a el uzatma cesaretini yok edeceğini belirterek şöyle dedi:

İran milleti vahdet ve birliktelik ve direnişleri ile ne Doğu ne Batı’dan ve ne de silahlarından korkmuş ve ne de Arap gericilerin paralarına karşı teslim olmuştur.

Başta ABD olmak üzere küresel emperyalist güçler sürekli bölge ülkelerinin kaynaklarını yağmalama ve bu insanları güvensizliğe ve sıkıntılara sürükleme peşinde olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Ruhani, bugün Amerikalıların Afganistan, Irak, Fars körfezi ve nerede olurlarsa olsun, sürekli güvensizliğe sebebiyet verdiklerini vurguladı.

İran silahlı kuvvetler her zaman bölgeye güvenlik armağan ettiklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Ruhani şöyle ekledi:

İran silahlı kuvvetleri Irak, Suriye, Filistin ve Lübnan milletlerinin yanında yer alarak bu milletlere güvenlik armağan ettiler ve barbar teröristlerin kökünü kuruttular ve bu da İran ile Amerika ve müttefiklerinin arasındaki farktır.

İran İslam Cumhuriyeti şimdiki hassas ve tarihî şartlarda bölge ülkeleri ile iş birliği yapmaya hazır olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Ruhani şöyle devam etti:

İran İslam Cumhuriyeti bölgede bazı ülkelerin geçmişteki hatalarına göz yummaya hazırdır, zira başta ABD, siyonizm ve küresel istikbar olmak üzere bölge düşmanları bölge ülkeleri arasında çatlak ve mesafe oluşturma peşindedir.

 

Cumhurbaşkanı Ruhani bu yıl BM genel kuruluna “Umut ittifakı” ve “Hürmüz barış inisiyatifi” sloganları ile katılacağını belirterek, İran bölge ülkelerinin iş birliği ile Fars körfezi, Umman denizi ve Hürmüz boğazının güvenliğini temin edebileceğini vurguladı.

parstoday

Yorumlar