HASAN NASRALLAH: TRUMP VE EKİBİ EN BÜYÜK YALANCI

 

Görüntülenme: 2496 Tarih: 14 Mart 2020 08:59
HASAN NASRALLAH: TRUMP VE EKİBİ EN BÜYÜK YALANCI

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, dünyada koronavirüs ile mücadelede Trump ve ekibinin en büyük yalancı olduğunu bildirdi.

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, Amerika'da koronavirüsten ölenleri ve hastalar konusunda  Amerika'nın gerçekleri gizlediğini  belirterek, 'Trump ve ekibi, koronovirüsle mücadelede ve onun yol açtığı sorunlar konusunda en büyük yalancıdır' dedi.

Nasrullah, Amerikalı yetkililerin İran'a koronavirüsle mücadelede yardıma hazır olduklarına dair iddia ve açıklamalarının da  sırf kamouyunu kandırma amaçlı olduğunu belirterek, İran'ın koronavirüsle mücadelede Amerika'nın yardımlarına ihtiyacı olmadığını söyledi.

Hizbullah genel sekreteri, Amerika'nın yapacağı tek şeyin İran halkı aleyhindeki zalimce yaptırımları kaldırmak olduğunu bildirdi.

Nasrullah, ülkelerin koronovirüs konusunda mücadelede İran ve Çin gibi ülkelerin tecrübelerinden yararlanmalarını  isterken, her kişinin şeri görevinin, kendi ve ailesinin can güvenliğini koruması olduğunu ve buna uymamasının da büyük günah olacağını söyledi.

Seyyid Hasan Nasrullah sözlerine şöyle devam etti: "Kendimizin korona ile savaş alanı ortasında olduğumuzu bilmeliyiz çünkü bu sadece bir şehir veya köyün mücadelesi değil, küresel bir savaştır. Dünya ülkeleri ve halkları bununla uğraşıyor. Bu durumda öncelikler hükümetlerin ve ulusların sorumluluğundadır.Bu savaşta düşmanlar var ve bazıları da hedef alınmış durumda. Daha düşman hedefine maruz kalmayanlar onlara karşı çıkmalı."

Korona hakkında belirsiz olan meselenin çoğu yönlerinin hala meçhul olduğunu söyleyen Nasrullah, koronavirüs salgınının analiz edilmesi gerektiğini kaydetti.

 

Lübnan Hizbullah hareketi genel sekreteri, ayrıca Amerika'nın cuma sabahı Irak güçlerinin üslerine yönelik saldırısına da işaretle, ABD güçlerinin bu cinayetlerinin cevapsız kalmayacağını bildirdi. 

parstoday

Yorumlar