HASAN NASRALLAH: ALMANYA'NIN HİZBULLAH KARARI ABD VE SİYONİST İSRAİL'İN BASKILARI SONUCUDUR

 

Görüntülenme: 2642 Tarih: 05 Mayıs 2020 21:59
HASAN NASRALLAH: ALMANYA'NIN HİZBULLAH KARARI ABD VE SİYONİST İSRAİL'İN BASKILARI SONUCUDUR

Lübnan İslami Direniş Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, bölgesel gelişmelere ilişkin konuştu.

Hizbullah’ın Almanya tarafından terör örgütü ilan edilmesine değinen Nasrullah, “Bu konu beklenmedik değildi. Daha önce de bazı Avrupa ülkeleri aynı kararı almıştı. Amerika, bölgeye hakim olmaya ve İsrail de işgalcilik politikasını sürdürmeye çalışıyor. Bu planlara karşı çıkanlar da direniş güçleri olduğu için hedef alınıyorlar. Bizim asıl meselemiz Filistin olmaya devam edecek ve bu karar bizim mukaddes Filistin davasına olan bağlılığımızı daha da güçlendirecek” dedi.

Almanya’nın Amerika ve Siyonist Rejim’in baskısı altında Hizbullah hakkında bu kararı aldığını belirten Hasan Nasrullah, “Almanya Hizbullah’ın terör örgütü olduğunu ispat edebilecek hiçbir belge ve delil sunmadı. Bu konu, Almanya’nın aldığı kararın siyasi olduğunu gösteriyor” ifadelerinde bulundu.

Seyyid Hasan Nasrullah, "Almanya, Fransa ya da herhangi bir Avrupa ülkesinde bizden bir grubun olmadğını söylediğimizde tamamen doğruyu söylüyoruz. Yıllardır dünya ülkelerinde özellikle Avrupa ve Latin Amerika’da teşekkül veya grubumuz yoktur. Uzun yıllardan beri dostlarımızın bizimle iletişim kurmaları nedeniyle herhangi bir ülkede sıkıntı yaşamalarını istemiyoruz." değerlendirmesini yaptı.

Nasrullah, Almanya’nın Hizbullah kararını kınayan ülkelere teşekkür ederek, "Lübnan hükümeti, Almanya ve başka ülkelerde vatandaşlarını korumak için kararlıdır. Biz de, Siyonist Rejim’e karşı verdiğimiz mücadeleye devam ederek Lübnan halkını savunacağız" dedi.

mehrnews

Not: Facebook kullanıcılarının ceza almaması için haberde Seyyid Hasan Nasrallah'ın fotoğrafını ve başlıkta ismini kullanmadık. 

Yorumlar