HAN YUNUS'TA İKİ FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT EDİLDİ

 

Görüntülenme: 2307 Tarih: 23 Şubat 2020 13:51
HAN YUNUS'TA İKİ FİLİSTİNLİ GENÇ ŞEHİT EDİLDİ

İsrail medya kaynakları, bu sabah işgal ordusu askerlerinin Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus’un doğusunda Yeni Abasan kasabasında ateş açarak iki genci vurduğunu duyurdu. 
 
Yerel kaynaklar, İsrail işgal güçlerinin Yeni Abasan kasabasının doğusundaki bir grup gence ağır silahlarla yoğun ateş açarak iki kişiyi şehit ettiğini ifade etti. İşgal ordusu kaynakları, İsrail askerlerinin, sınırdaki güvenlik engeline yaklaşan ve patlayıcı bir cihaz yerleştirmeye çalışan iki genci tespit ettiklerini ve doğrudan onlara ateş açtıklarını iddia etti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri,  olayı gören bazı çiftçilerin yaralılara ulaşmaya çalıştıklarını ancak işgal güçlerinin ateş açarak onları geri çekilmeye zorladığını belirtti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri, Yeni Abasan’ın doğusundaki “Ebu Taima” mahallesinde gerçekleşen olayın, ağır silahlarla yoğun ateş altında başladığına ve bunun yaklaşık 40 dakika boyunca sürdüğüne dikkat çekti.
 
Kaynaklar ayrıca işgal ordusunun keşif uçakları ile işgal güçlerine aydınlatıcı bombalarla destek sağladığını da belirtti. 
 
 Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar