HAMAS YETKİLİSİ REFET MURRE TOPRAK GÜNÜ MÜNASEBETİYLE ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA YAYINLADI

 

Görüntülenme: 1760 Tarih: 29 Mart 2020 13:46
HAMAS YETKİLİSİ REFET MURRE TOPRAK GÜNÜ MÜNASEBETİYLE ÖNEMLİ BİR AÇIKLAMA YAYINLADI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın dışarıdaki Enformasyon Dairesi Başkanı Refet Murre; "İçerdeki ve dışardaki Filistin halkımız ulusal kimliğine, Filistin toprağının tamamına, bağımsızlık ve yurda dönüş gerçekleşinceye kadar bütün şekilleriyle direniş hakkımıza sahip çıkacaktır" dedi.
 
Murre, Filistin'de bu yıl 44'üncüsü kutlanacak olan Toprak Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada bu anmanın Filistin'in 1948'de işgal edilmiş bölgesinde, Batı Şeria'da, Gazze'de ve dünyanın değişik bölgelerine dağılmış halde yaşayan Filistinlilerin topraklarına sahip çıkma konusunda gösterdikleri ve göstermekte oldukları fedakarlıklar ile mükemmele ulaştığını ifade etti.
 
Murre, Toprak Günü kutlamasının Filistin davasının canlı tutulması ve Yüzyılın Anlaşması planının reddedilmesi için anlam taşıdığını vurgulayarak "Bu bizim İsrail işgaline onun varlığını reddettiğimize dair bir mesajımızdır" dedi. Filistin halkının içerde, dışarda ve mülteci kamplarında yaşayan bütün kesimlerinin işgale karşı durma, onu yenilgiye uğratma ve Filistin topraklarının tamamı üzerinde Filistin devletini kurma konusunda kararlı olduğunu dile getirdi.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar