HAMAS'TAN ULUSLARARASI TOPLUMA GAZZE ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 1997 Tarih: 07 Nisan 2020 18:14
HAMAS'TAN ULUSLARARASI TOPLUMA GAZZE ÇAĞRISI

Filistin İslami Direniş Hareketi-HAMAS artık uluslararası camianın koronavirüs salgını fırsatında Gazze kuşatmasını kaldırmasının zamanı geldiğini bildirdi.

Filistin Bilgilendirme Merkezi'nin raporuna göre HAMAS sözcüsü Abdüllatif Kanu bugün şöyle bir açıklamada bulundu: " Dünya sağlık gününü belirleyen uluslararası toplum, tıbbi malzeme ve cihazların gelmesini de engelleyen Gazze Şeridi'nin zalimane kuşatmasını da unutmamalıdır." 

Kanu sözlerine şunları da ekledi:"  Artık uluslararası camianın Gazze Şeridi kuşatmasına dur demesi ve bu bölge insanlarına da ilaç ve tıbbi malzemelerin ulaşmasına yardımcı olması zamanı gelmiştir. "

Siyonist Rejim İsrail 2006 yılından itibaren HAMAS'ın Filistin parlamento seçimlerini kazanmasının ardından Gazze Şeridi'ni kuşatmış ve gıda, yakıt, ilaç ve inşaat malzemelerinin girişini bile engellemektedir. 

Filistin sağlık bakanlığı ise son raporunda yeni koronavirüs vakasının 9'a ulaştığını ve toplam 226 kişinin bu hastalığa yakalandığını belirtti. 

 

Ayrıca şimdiye dek Gazze Şeridinde 13 kişi koronavirüse yakalanmıştır. Bunlardan 6 kişi iyileşmiş ve taburcu edillmiştir. 

parstoday

Yorumlar