HAMAS'TAN SİLAHLI MÜCADELEYE VURGU

 

Görüntülenme: 2196 Tarih: 08 Temmuz 2020 11:47
HAMAS'TAN SİLAHLI MÜCADELEYE VURGU

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas'ın üst düzey üyelerinden İsmail Rıdvan, işgal rejimi İsrail'in hilekarlıkla, Yüzyılın Anlaşmasını ve Batı Şeria'daki bazı bölgeleri işgal topraklarına ilhak planını hayata geçirmek için fırsat peşinde olduğunu kaydetti.

Lübnan el Ahd televizyon kanalına konuşan Rıdvan, Hamas'ın silahlı mücadele dahil tüm direniş yollarını, Yüzyılın Anlaşması ve Filistin topraklarını çalma eylemlerini durdurmak ve etkisizleştirmek için sürdüreceğini belirtti.

Hamas üyesi, Arap ve Müslüman ülkelerinden Siyonist rejim ile münasebetleri normalleştirmeye çalışanları rezil rüsva etmelerini istedi.

Bu arada, Hamas Uluslararası İlişkiler Ofisi Üyesi Basim Naim, basına yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Yürütme Kurulunda oy birliğiyle alınan 2 kararın, Filistinliler tarafından memnuniyetle karşılandığını ifade etti.

 

Zulüm üzerine inşa edilen bir yapının yok olmaya mahkûm olduğuna dikkat çeken Naim, yaptığı açıklamada, "Bu kararlar, İsrail'in yalnızlaştığını ve Filistin topraklarında Yahudi yerleşim birimi projeleri lehine uluslararası meşruiyeti çarpıtmak için uygulanan ABD-İsrail baskısının başarısız olduğunu göstermektedir." ifadelerine yer verdi.

parstoday

Yorumlar