HAMAS'TAN KUDÜS SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 2740 Tarih: 21 Şubat 2020 10:57
HAMAS'TAN KUDÜS SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal devleti İsrail’in, işgal altındaki Kudüs’te uyguladığı zorbalığına karşı koymak için tüm Filistinlilerin geniş kapsamlı bir mücadele stratejisi belirlemesi gerektiğinin altını çizerek çağrıda bulundu. 
 
Hareketin sözcüsü Hazım Kasım, dün (20 Şubat Perşembe) yaptığı açıklamada, İsrail işgal yönetimi başkanının, işgalin getirdiği insan haklarını hiçe sayma ve zorbalık mantığının devamı olarak Kudüs’te binlerce yeni Yahudi yerleşim alanı inşa etmeye başlayacaklarını duyurduğunu belirtti.
 
Hazım Kasım konuşmasında, “Bu açıklama, Kudüs’ün karşılaştığı sorunların ne kadar büyük olduğunu teyit etmektedir” dedi. Ayrıca bu sorunların aşılması için geniş kapsamlı ortak bir mücadele stratejisi belirlemenin gerekliliğine dikkat çekti.
 
Kasım, ancak “mücadele stratejisinin” belirlenmesinden önce Filistin’de yerleşimciler konusundaki anlaşmaları iyi analiz edecek ve yeni Yahudi yerleşkelerinin inşasını durduracak bir yönetim belirlenmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
 
İsrail işgal yönetimi başbaşkanı Netanyahu dün işgal altındaki Kudüs’te Yahudi yerleşimciler için 5200 yeni konut inşa etmeyi planladıklarını açıkladı.
 
İşgal rejiminde yayınlanan Jerusalem Post gazetesinin aktardığına göre, şehrin güneyindeki “Givat Hamatus” yerleşkesinde inşa edilecek 3000 yerleşim birimine ek olarak, Kudüs’ün güneyinde Ebu Guneym Dağı yakınındaki bölgede 2200 yeni yerleşim birimi inşa edilecek. Yeni yerleşim alanının “Har Homa” bölgesinde olacağı söyleniyor.
 
Hazım Kasım, Netanyahu’nun yerleşim planının, İsrail seçimlerinin gerçekleşeceği önümüzdeki mart ayının ikinci gününden bir süre önce yapılmasına dikkat çekti.
 
Uluslararası toplum yapılan Yahudi yerleşkelerinin büyük çoğunluğunun yasadışı olduğunu kabul ediyor. Çünkü uluslararası toplum, işgal devletinin İsraillileri işgal altındaki bölgelere nakletmesini yasaklayan Cenevre Sözleşmesinin Dördüncü maddesini esas alıyor.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar