HAMAS'TAN KUDÜS HALKINA DESTEK ÇAĞRISI

 

Görüntülenme: 2277 Tarih: 22 Ağustos 2019 17:04
HAMAS'TAN KUDÜS HALKINA DESTEK ÇAĞRISI

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mescid-i Aksa’nın Müslümanlara aidiyetinin ve kutsallığının İslam ümmetinin inancının bir parçası olduğunu belirtti.
Bu durumun tarihin değişmez gerçeklerinden biri olduğunu kaydeden Hamas, işgalcilerin Mescid-i Aksa’da emrivaki yapma çabalarının başarısız olacağını ifade etti.
Hamas Hareketi, Mescid-i Aksa’nın yakılışının 50’nci yıldönümü dolayısıyla dün yayınladığı bildiride, Kudüs’te ve Mescid-i Aksa’da direnen Filistinlileri selamladı.
Bildiride, işgale ve işgalcilere karşı koymanın, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı işgalden kurtarmanın tek yolunun direniş ve sabitelere sahip çıkmak, birlik ve bütünlüğü sağlamak olduğu kaydedildi.
Kudüslülerin maruz kaldıkları baskıların, yıkımların, gözaltı ve tehcir operasyonlarının Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme çabalarının bir parçası olduğunu belirten Hamas, Kudüs’ün coğrafi ve demografik yapısını değiştirmek isteyen işgalcilerin Kudüslüleri topraklarından atamayacaklarını dile getirdi.
Hamas Hareketi, Batı Yaka ve Gazze Şeridi’nde, 1948’de işgal edilen topraklarda ve Filistin dışında yaşayan tüm Filistinlilerden direnişlerini sürdürmelerini istedi.
Bildiride ayrıca Arap ve İslam ülkeleri halklarıyla dünyanın özgür insanlarına Kudüs halkınının direnişini destekleme çağrısı yapıldı.
Hamas Hareketi, 50 yıl önce Mescid-i Aksa’nın yakılmasının ardından kurulan İslam İşbirliği Teşkilatı’nı da üzerine düşen görevi yerine getirmeye davet etti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar