HAMAS'TAN FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK

 

Görüntülenme: 2208 Tarih: 16 Eylul 2019 10:14
HAMAS'TAN FİLİSTİNLİ ESİRLERE DESTEK

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirlerin haklı taleplerinin karşılanması için çabaların sürdüğünü açıkladı.
Hamas sözcülerinden Abdullatif El-Kanua, Filistin Enformasyon Merkezi’ne yaptığı açıklamada, işgal zindanlarında tutulan esirler davasının önceliklerinin başında yer aldığını söyledi.
“Esirlerin yanındayız ve haklı taleplerini elde etmek için verdikleri mücadeleyi destekliyoruz” diyen El-Kanua, Hamas’ın işgal rejimi zindanlarındaki esirlerin serbest bırakılmasını sağlayacak kartlara sahip olduğunu ifade etti.
El-Kanua, harcanan çabaların cezaevleri idaresinin daha önce verdiği sözleri tutmasını sağlamak için olumlu sonuç almayı hedeflediğini belirtti.
Hamas sözcüsü, Filistin halkını işgal rejimi zindanlarında tutulan esirlere ve haklı taleplerine destek olmaya çağırdı.
İşgal rejimi zindanlarında tutulan Filistinli esirler cezaevleri idaresinin verdiği sözleri yerine getirmekten kaçınmasını protesto için eylemlerini tırmandırma tehdidinde bulunmuştu.
Esirler Enformasyon Ofisi, işgal rejimi cezaevleri idaresinin daha önce verdiği sözden geri adım atarak cezaevlerine yerleştirilen ve kansere yol açan sinyal kesicileri kaldırmamakta ısrar ettiğini belirtti.
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar