HAMAS'TAN FİLİSTİN TOPRAĞININ KORUNMASINA VURGU

 

Görüntülenme: 2268 Tarih: 05 Kasım 2019 14:55
HAMAS'TAN FİLİSTİN TOPRAĞININ KORUNMASINA VURGU

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail işgal yönetiminin Batı Yaka'nın Ramallah, El-Halil ve Beytlahim vilayetlerinde yahudi yerleşim merkezlerini genişletmek amacıyla Filistinlilerin yüzlerce dönüm arazilerine el koyma kararlarının ve topraklarını gasp etme uygulamalarının, Batı Yaka bölgesine yönelik hızlı yahudileştirme ve topraklara bazı şeyleri dayatma faaliyeti çerçevesinde işlediği bir suç olduğunu dile getirdi.
 
Hamas, işgal yönetiminin bütün bu uygulamaları karşısında, toprağın korunması, işgal ordusunun ve yahudi yerleşimcilerin buraları gasp etmesinin engellenmesi için kapsamlı bir ulusal hareket başlatılmasının zorunlu olduğunu dile getirdi. Hamas, Filistin toprağının korunmasının resmi organların ve halkın öncelikli meselesi olması gerektiğini vurguladı.
 
Hamas açıklamasında, işgal altındaki bütün Filistin topraklarında kanser gibi yayılan yahudileştirme planlarına ve programlarına karşı mücadele amacıyla ulusal komiteler oluşturulmasının öncelikli bir konu haline geldiğini belirtti.
 
Hareket, topraklarına sahip çıkmak için direnen, topraklarının bekçiliğini yapan Filistinlileri de selamladığını dile getirerek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Halk direnişinin mensupları ve onların El-Ağvar bölgesindeki yahudi yerleşimcilere karşı gösterdikleri tüm kahramanca mücadeleler Filistinlinin toprağı üzerinde kararlı olduğunu, Filistinlinin elinin yerleşimciliğe azimle, iradeyle ve kırılamayacak bir direnişle karşı duracağını ortaya koymuştur."
 
Filistin Enformasyon Merkezi

Yorumlar